|

Siirt Eruh'ta 3 terörist öldürüldü-Siirt haber

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen sığınak, barınak ve silah mevzilerine düzenlenen hava harekatında 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak
17:16 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:53 - 1/10/2016 Cumartesi
AA

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen sığınak, barınak ve silah mevzilerine yönelik hava harekatında 3 terörist etkisiz hale getirildi.



Eruh kırsalında, teröristlerce kullanıldığı tespit edilen sığınak, barınak ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.



Hava harekatında aralarında sözde Garisa bölge sorumlusunun da bulunduğu 3 teröristin etkisiz hale getirildiği ve çok sayıda teröristin yaralandığı öğrenildi.



Bölgede güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik geniş çaplı operasyon sürüyor.



Siirt'te doğalgaz hattına yapılan sabotaj


PKK'lı teröristlerin el yapımı patlayıcı ile sabotaj yaptıkları BOTAŞ'ın Siirt merkez ve Kurtalan ilçesini besleyen doğalgaz ana iletim hattında tamirat çalışmalarına başlandı.



Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin basınç düşürme istasyonuna yaklaşık 20 kilometre mesafede, merkeze bağlı Kışlacık köyü sınırları yakınında doğalgaz boru hattına yönelik teröristlerin el yapımı patlayıcı ile sabotaj düzenlemesinden sonra soğutma çalışması yapıldı.



Ekipler, soğutma çalışmasından sonra boru hattında onarım çalışmasına başladı.



Siirt Batman Doğal Gaz Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamada, BOTAŞ'ın Siirt ve Kurtalan bölgesini besleyen ana iletim hattına düzenlenen sabotaj nedeniyle Siirt ve Kurtalan'daki gaz arzında kesintiler yaşanacağından, abonelerin yakıcı cihazlarını kapalı konuma getirmeleri ve gaz arzı yeniden sağlandıktan sonra kademeli olarak devreye almaları gerektiği bildirildi.



Açıklamada, BOTAŞ'ın bölgede meydana gelen hasarı giderme çalışmalarına başladığı, gelişmeler konusunda abonelerin ayrıca bilgilendirileceği kaydedildi.





#Eruh
#Siirt
#Terörle Mücadele
7 yıl önce
default-profile-img