|

Siirt haber -288 işçi kadrosu için 2 bin başvuru

Siirt'te geçici görevli olarak okullarda çalıştırılacak 288 hizmetli kadrosu için 2 bin aday başvurdu.

Yeni Şafak
17:18 - 26/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:10 - 26/09/2016 Pazartesi
AA

Siirt'te, geçici görevli olarak okullarda istihdam edilecek 288 hizmetli kadrosu için 2 bin aday başvuru yaptı.



Siirt Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde hizmetli olarak geçici süreyle çalıştırılacak işçi kadrolarına başvuru nedeniyle İŞKUR İl Müdürlüğü önünde uzun bir kuyruk oluştu.



İl genelindeki okullarda hizmetli olarak çalıştırılmak üzere 288 kişinin alınacağı kadroya, 2 bin kişi müracaat etti.



Program kapsamında il merkezinde 180, Eruh'ta 15, Kurtalan'da 40, Pervari'de 20, Baykan'da 20, Şirvan'da ise 13 işçi istihdam edilecek.



23 Eylül'de başlayan başvurular, 2 Ekim'de sona erecek.





"Siirt Turizminin Geliştirilmesi Çalıştayı" düzenlendi


Siirt Valiliği tarafından, "Siirt Turizminin Geliştirilmesi Çalıştayı" düzenlendi.


"Tillo Güneş Hadisesi Bilim ve Kültür Günleri" programı kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştay, yerel kurumlar, sivil toplum kuruluşları, esnaflar, seyahat acenteleri, TÜRSAB Tur Organizatörleri ve Seyahat Yazarlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, terör saldırıları nedeniyle turizmin olumsuz etkilendiğini söyledi.


Vali Tutulmaz, “Avrupa Birliği Mali Destek Programınca kabul edilen 10 milyon lira bütçeli 'Siirt Turizmini Geliştirme Projesi' başladı, ayrıca Tillo Tabiaat Parkı Projesininde bitme aşamasına gelişti. Tüm bunlarla birlikte Botan vadisinin eşsiz doğa güzelliğini izlemek için Tillo kalesinde Cam seyir terasının hizmete sunulduğunu ayrıca Veysel Karani hazretlerin türbe çevresinde bulunan çarpık yapılardan arındırılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.


TÜRSAB Kültür Komitesi Başkanı Erdal Çeri de Siirt'e, Tillo Projesi için geldiklerini, Siirt'in doğa, dini ve kültürel turizmi ile birçok unsuru içinde barındırdığını söyledi.


Çalıştayda Siirt'in önemli bir kültür mirası olan ve Mezopotamya'da dokunan ilk kumaş olma özelliğini taşıyan "Şal-Şapik" kumaşı katılımcılara tanıtıldı. Katılımcılar, turizm sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiği çalıştayda, Siirt'in doğa, inanç ve kültür turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve tanıtılması konuları ele alındı.




#hizmetli
#İŞKUR
#Kadro
#Siirt
#başvuru
8 yıl önce