|

Siirt’te terör operasyonu: 1 terörist öldürüldü! Siirt haberleri

Siirt’te devam etmekte olan operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi, bir adet M-16 tüfek ele geçirildi.

Yeni Şafak
17:15 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:34 - 12/08/2017 Cumartesi
IHA
Siirt’te terör operasyonu: 1 terörist öldürüldü! Siirt haberleri
Siirt’te terör operasyonu: 1 terörist öldürüldü! Siirt haberleri
Siirt’te devam etmekte olan operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi, bir adet M-16 tüfek ele geçirildi.

Siirt’in Eruh ilçesinde gerçekleştirilen "Şehit Güvenlik Korucusu Abdurrahman Dündar-03" operasyonu kapsamında bugün sabah saat 10.45 sularında, Görendoruk köyü kırsalında bir grup bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu ile çıkan çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirildi ve bir adet M-16 piyade tüfeği ele geçirildi. Bölgedeki operasyon devam ediyor.

TSK: Hakkari ve Siirt'te düzenlenen hava operasyonlarında toplam 6 PKK'lı; K. Irak'ta Avaşin-Basyan'da 3 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

TSK, Hakkari Şemdinli kırsalında düzenlenen hava harekatı ile üç, Siirt'te düzenlenen hava harekatı ile de üç PKK'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Kuzey Irak'taki Avaşin-Basyan bölgesine düzenlenen hava harekatında da üç PKK'lının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada Hakkari Şemdinli'de Karadağ bölgesinde icra edilen operasyonda bu sabah tespit edilen üç PKK'lının icra edilen hava harekatı ile etkisiz hale getirildiğini belirtti.

TSK, Siirt merkez Tuzköyü mevkiinde ise insansız hava aracı ile tespit edilen PKK'lıların taarruz helikopteri ile ateş altına alındığını ve üç PKK'lının öldürüldüğünü de duyurdu.

Operasyonda öldürülen PKK'lılarla birlikte bir M-16 piyade tüfeği, bir Kalaşnikof ve bir adet tabanca ele geçirildiği de belirtti.

TSK, yazılı bir açıklama ile bugün öğle saatlerinde de Irak'ın kuzeyinde Avaşin-Basyan bölgesinde PKK'lılara Türk savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiğini duyurdu.

Operasyonda PKK'lılarca kullanılan mühimmat ve malzeme depolarının imha edildiği ve üç PKK'lının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Etkisiz hale getirilen 3 PKK'lıdan biri Siirt Belediyesinde çalışmış

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Baykan ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen 3 PKK'lı teröristten birinin daha önce Siirt Belediyesinde çalıştığının belirlendiğini söyledi.

Vali Atik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ve İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ile valilikte düzenlediği basın toplantısında 7 Temmuz'da Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey'e suikast girişiminde bulunulduğunu anımsattı.

Olayla ilgili soruşturma kapsamında gece düzenlenen operasyonda olayın failleri olduğu değerlendirilen 3 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğini kaydeden Atik, teröristlerin kaymakama yönelik saldırının yanı sıra 24 Temmuz'da Astsubay Yakup Akdağ'ın şehit edildiği saldırının planlayıcısı ve failleri olduğunun da değerlendirildiğini söyledi.

- "Net olarak gördük"

Devlete kalkan ellerin kırılacağını vurgulayan Atik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bırakın devlete kalkan eli, devlete yan bakanın sonunun ne olduğunu hep beraber gördük. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birisi görevlendirme yapıldıktan sonra Siirt Belediyesindeki işine son verilen bir personel. Siirt Belediyesinde teröristlerin istihdam edildiğini hep birlikte bu son olayda gördük.

Bu noktada görevlendirme yapılan arkadaşımızın ve emniyet birimlerimizin istihbari çalışmalarının ne kadar doğru olduğunu hepimiz net olarak gördük."

#Siirt
#Terör operasyonu
#Terörist
7 yıl önce