|

Simon Peres öldü mü? Simon Peres kimdir?

Son dakika Simon Peres öldü mü? İsrail eski Cumhurbaşkanı Simon Peres’in Tel Aviv’de tedavi gördüğü hastanede öldüğü bilgileri yayılmaya başlamıştı. Yapılan son dakika açıklamasıyla iddialara açıklık getirildi. Peki Simon Peres öldü mü? Simon Peres kimdir?

Yeni Şafak
09:08 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:31 - 28/09/2016 Çarşamba
Diğer

Son dakika – Simon Peres öldü mü? İsrail eski Cumhurbaşkanı'nın tedavi gördüğü hastanede öldüğü iddiaları kısa sürede yayılmıştı. Olayın doğruluğunu merak eden vatandaşlar ise Simon Peres'in ölüp ölmediğini merak etmişti. Yapılan son dakika açıklamasıyla duruma netlik kazandırıldı. Peki Simon Peres öldü mü?



İsrail eski Cumhurbaşkanı Peres, Tel Aviv'de tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında öldü.



İsrail Başbakanlık Basın Ofisinin resmi internet sayfasında yer verilen açıklamada, yaşamını yitirdiği belirtilen Peres için taziye dileklerinde bulunuldu.



Açıklamada, "Basın Ofisi, eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Peres'in yasını tutmaktadır. Peres, İsrail için devletin kurulmasından öncesinden başlayarak şimdiye kadar önemli bir şahsiyet oldu" ifadeleri kullanıldı.



İsrail'de 2007 yılından 2014'e kadar cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Peres, 13 Eylül'de felç geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Tel Aviv'deki Tel Hoshemer Hastanesinde bulunan Peres'in durumunun dün akşam iyice ağırlaştığı ve tedavi amacıyla ilaçlarla uyutularak solunum cihazına bağlandığı kaydedilmişti.



Belarus'ta 1923 yılında zengin bir tüccarın oğlu olarak dünyaya gelen Şimon Peres, 1934 yılında İngiliz manda yönetimi altında bulunan Filistin'e göç etti. İsrail parlamentosu Knesset'te 48 yıl milletvekilliği yapan Peres, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı gibi görevlerde bulundu.



Şimon Peres cumhurbaşkanlığı görevini 2014 yılının temmuz ayında Reuven Rivlin'e devretmişti.



  • "Sayın Peres, siz öldürmeyi iyi bilirsiniz"
  • İsrail'de 7 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı yapan Peres, 2009 yılında İsviçre'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerilim yaşamıştı. Erdoğan, Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu kapsamında gerçekleştirilen “Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli” oturumunda, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in eleştirilerini yanıtlarken panel yöneticisinin sürenin bittiğini gerekçe göstererek konuşmasını kesmesi üzerine bundan sonra Davos toplantılarına katılmayacağını açıklayarak salondan ayrılmıştı. Erdoğan, "Beni 12 dakika konuşturuyorsunuz, Peres 25 dakika konuştu. Benim için Davos bitmiştir" dedi. Erdoğan, Peres'e, "Sesin yüksek çıkıyor. Suçluluk psikolojisinden olmalı. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" demişti.




#Simon Peres
#Peres kimdir
#İsrail
8 yıl önce
default-profile-img