|

Animasyon meraklıları sinemaya doyacak

Teknolojinin gelişmesiyle sayıları her geçen gün artan animasyon yapımlar, yaz boyunca hem küçük hem de büyük sinemaseverleri salonlara çekecek.

Yeni Şafak
12:50 - 22/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:51 - 22/06/2016 Çarşamba
AA

Sevilen bilgisayar oyunundan sinemaya uyarlanan 3 boyutlu "Angry Birds" (Kızgın Kuşlar), 13 Mayıs'ta seyirciyle buluştu. Yaz boyunca izleyicinin karşısına çıkacak yapım bugüne kadar 450 bine yakın izleyici tarafından görüldü.



Clay Kaytis ve Fergak Reilly ikilisinin ilk yönetmenlik deneyimi olan filmin senaryosuna Simpsonlar başta olmak üzere pek çok animasyon projesinde adı geçen Jon Vitti imza attı. Yapımda, uçma yetileri olmayan kuşların barış içinde yaşadıkları adada öfke problemini bir türlü yenemeyen Red, arkadaşları Bomba ve Chuck'ın hikayeleri konu ediliyor.



Blinky Bill: Kahraman Koala




Genç ve maceraperest koala Bill'in hikayesinin sinemaya taşındığı animasyonda, Bill'in Avustralya'nın gün görmemiş vahşi doğasında babasını bulmak için çıktığı yolculuk konu ediliyor. Bill'in en büyük hayali, küçük bir kasaba olan Green Patch'den ayrılıp kaşif babasının izinden gitmektir. Bill, yolda tanıştığı Nutsy ve kertenkele Jacko ile çabucak kader arkadaşı olur. Fakat Bill, macerasında yol aldıkça beklemediği yeni hikayelerle karşılaşacaktır.



Yönetmenliğini Deane Taylor'ın üstlendiği filmin orijinal seslendirme kadrosunda ise Ryan Kwanten, Toni Collette, David Wenham ve Rufus Sewell gibi isimler bulunuyor. Türkçe seslendirmesinde Yekta Kopan, Elif Acehan ve Ziya Kürküt yer alıyor. 27 Mayıs'tan bu yana gösterimde olan yapımı, yaklaşık 46 bin kişi seyretti.



Hayvanlar Şehri: Zootropolis




"Karmakarışık" ve "Bolt" gibi animasyon filmlerinin yönetmeni Byron Howard'ın perdeye taşıdığı Zootropolis, 10 Haziran'da başladığı beyaz perde serüvenine yaz boyunca da devam edecek.



Filmde, medenileşmiş ve teknoloji kullanabilen hayvanların birlikte yaşadığı şehirdeki ilginç polisiye öyküsünü konu alıyor. Alışıldık Disney havasının solunacağı filmde; konuşkan tilki Nick'in üzerine yıkılmaya çalışılan bir suçtan sıyrılma çabası anlatılıyor.



Vizyona girdiği günden itibaren 180 bin kişinin izlediği filmin orijinal seslendirme kadrosunda Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Octavia Spencer yer alırken, Türkiye'deki versiyonunda ise Aysun Topar, Cem Yılmaz ve Fatih Özacun gibi isimler bulunuyor.



Robinson Crusoe'un Maceraları




Daniel Defoe'ya ait ve ilk kez üç boyutlu olarak sinema perdesine taşınan yapım, kahraman kaşif "Robinson Crusoe"un hayatını anlatıyor. 17 Haziran'da vizyona giren animasyon, bugüne kadar 23 bin kişi tarafından izlendi. Filmde, gemisi batınca tek başına bir adaya düşen Robinson'un yeni bir hayat kurarken yaşadıkları anlatılıyor. Filmin Türkçe seslendirmesini Yekta Kopan ve Buğra Gülsoy gibi tanınmış sanatçılar yapıyor.



Süper Papağan




Aile sirkindeki işlere yardım eden Meksikalı papağan Cuco'nun konu edildiği, 24 Haziran'da beyaz perdeye taşınacak animasyonun hikayesi şöyle:



"Papağan Cuco'nun tek bir hayali vardır; o da televizyonda gördüğü süper kahraman papağan El Americano'nun çılgın numaralarını layıkıyla taklit edebilmektir. Ancak sirk yöneticisi olan babası bir grup kabadayı kuş tarafından tehdit edilip sirkin denetimini kaybeder. Bunun üzerine genç Cuco, zorbalara karşı vereceği mücadeleye El Americano'yu da dahil etmek için Hollywood'a doğru eğlenceli ve bir o kadar da tehlikeli yolculuğa çıkar. Bu yolculukta alacağı en büyük ders ise aradığı kahramanın kendi içinde olduğudur."



Buz Devri 5: Büyük Çarpışma




Fox Animation Studios ve Blue Sky Studios firmalarının yapımcılığında sinemaya taşınan serinin yeni filmi çok sevilen animasyonun serisinin 5. filmi olacak. Serinin bu bölümünde, meşe palamudu delisi firavun faresi Scrat'ın karnını doyurmaya çalışırken birtakım kozmik olayları tetiklemesi anlatılıyor. Yönetmenliğini Mike Thurmeier ve Galen Chu'nun üstlendiği ABD yapımı animasyon 15 Temmuz'da beyaz perdeye taşınacak. Serinin 2003'de vizyona giren ilk filmi yaklaşık 350 bin kişi tarafından izlenirken, 2006'daki "Buz Devri 2: Erime Başlıyor"u 950 bin kişi, 2009'daki "Buz Devri 3: Dinazorların Şafağı"nı 1 milyon 450 bine yakın kişi, 2012'deki "Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor"u yaklaşık 1 milyon 900 bin seyirci izlemişti.



Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı




"Her gün işe giderken evde bırakılan evcil hayvanlar, sahipleri eve dönene kadar geçen süreç içerisinde ne yapar?" sorusundan yola çıkılarak beyaz perdeye taşınan animasyonunun yönetmenliğini "Çılgın Hırsız" ve "Minyonlar"a imza atan Chris Renaud ve Yarrow Cheney ikilisi üstleniyor. Film, 5 Ağustos'ta vizyona girecek.



Kayıp Balık Dori




"Kayıp Balık Dori"de, Kayıp Balık Nemo'nun arkadaşı Dori başrolde seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Oğlunu aramak amacıyla okyanusu bir uçtan diğer uca yüzen Marlin'in, "balık hafızalı" yoldaşı Dori, bu filmde kendi hikayesini yaşayacak. 2 Eylül'de gösterime girecek filmin orijinal seslendirmesini Albert Brooks ve Ellen DeGeneres yapıyor.



#Sinema
#Animasyon
#Buz Devri
#Angry Birds
8 yıl önce