|

Atilla Dorsay ödüle layık görüldü

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, "33 Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Ödülü"ne layık görüldü. 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "24. Uluslararası Sanat Fuarları Onur Ödülleri", törenle sahiplerini buldu.

Aa
00:00 - 11/11/2014 Salı
Güncelleme: 11:18 - 11/11/2014 Salı
Yeni Şafak
Atilla Dorsay ödüle layık görüldü
Atilla Dorsay ödüle layık görüldü

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde, sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, "33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Ödülü"ne layık görüldü.

"24. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarları Ödülleri"nde ise "Onur Sanatçısı" ödülü Nevhiz Tanyeli'ye, "Eleştirmen Onur Ödülü" Prof. Dr. Zeynep Sayın'a, "Sanatsever Kurum Onur Ödülü" Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi'ne, "Koleksiyoner Onur Ödülü" Ceyda ve Ünal Göğüş'e verildi.

Törende Atilla Dorsay'a ödülünü takdim eden TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın kendilerinin öyküsü olduğunu ve bu öyküye gençlerin sahip çıkacağına inandığını söyledi.

Dorsay'a ödülü vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünal, "Dorsay, sinema geçmişimizde 'sinemayı yazan adam' olarak biliniyor ve öyle de anılacak. 50 yıla yaklaşan yazarlık hayatında, sanırım onun kadar yazan olmadı. Biz de sinemayı onun yazdıklarıyla anlayabildik" diye konuştu.

Atilla Dorsay da geceye katılan dostlarına teşekkür ederek, "Bu gece aynı masada yalnız Türkiye'nin değil, aynı zamanda dünyanın en güzel üç kadını Türkan Şoray, Filiz Akın ve Müjde Ar'la aynı masada oturuyorum. Bu benim için büyük mutluluk. Ödül de çok teşvik edici bir ödül" ifadelerini kullandı.

Ödül törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, sinema sanatçıları Türkan Şoray, Müjde Ar, Filiz Akın ve İzzet Günay, gazeteciler, yazarlar, sinema, sanat ve edebiyat eleştirmenleriyle çok sayıda davetli katıldı.

9 yıl önce