|

Bu hafta 9 yeni film vizyonda

Bu hafta vizyonda 2'yi yerli yapım olan 9 yeni film var. Khaleesi rolü ile Game of Thrones'ta görmeye alıştığımız Emilia Clarke, 'Senden Önce Ben' filmi ile beyazperdeye geliyor. Korku türünde ise ön plana çıkan yapım ' Ammar 2: Cin İstilası' oluyor.

Yeni Şafak
11:00 - 16/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:01 - 16/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Bu hafta vizyonda aksiyonu da, korkuyu da, komediyi de doya doya seyredeceksiniz.
Bu hafta vizyonda aksiyonu da, korkuyu da, komediyi de doya doya seyredeceksiniz.

Bu hafta vizyonda 2'si yerli yapım olan 9 yeni film var. Game of Thrones'ta ateşlerin içinden çıkmasına alıştığımız Khaleesi, bu kez beyazperde oyunculuğu ile plana çıkmaya hazırlanıyor. Terminatör: Genisys filmindeki performansının ardından Emilia Clarke'ı bu kez de

Senden Önce Ben

filmi ile sinemada göreceğiz.



Gerçek hikayelere dayatılarak hazırlanan senaryosu ile Türk korku filmleri arasından sivrilerek kendini göstermeye başlayan Ammar'ın ikinci filmi

Ammar 2: Cin İstilası

'da bu hafta vizyona girenler arasında.


İşte bu hafta vizyona girecek olan 9 film ve özetleri:


Ammar 2: Cin İstilası




Ammar: Cin Tarikatı'nda 2009 yılında Emniyet tarafından bulunan bir kasetin izlenmesiyle kurgulanmıştı. Ammar 2: Cin İstilası'nda ise bu kaset, gazetecilik bölümü okuyan bir grup gencin eline geçer. Ekip, Feride ve Mustafa'nın şüpheli ölümünü araştırmak üzere bir belgesel hazırlamaya karar verirler. Olaya karışmış gerçek kişilerle görüşüp Fransa, Hollanda, Belçika'ya kadar gidip araştırmalarını tamamladıktan sonra son olarak Sivas'ta gerçek izlere ulaşırlar. Polisin kapattığı dosyanın cinlerle bağlantılı olduğuna kesin olarak inanırlar ve dehşet verici olayları tüm gerçekliği ile kaydetmiş olurlar.



Yönetmen koltuğunda Özgür Bakar'ın oturduğu filmin başrollerini Özlem Polat, Cem Aksakal ve Balamir Emren paylaşıyor. Filmin senaryosunda ise Özgür Bakar ve Alper Kıvılcım imzası var.



Senden Önce Ben



Tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yarı felçli genç adam, bakıcı olarak küçük bir kasabada yetişmiş genç kadını istihdam ettirir. Bu genç adam ve kadının bir araya gelişi hayatlarını yeni bir yola sürükleyecektir. İlk başta birbirlerinden hoşlanmayan ikili farklılıklarının fazlalığından yakınsa da zamanla hayatla ilgili bilmedikleri şeyleri birbirlerine öğretmeye başlarlar.



Jojo Moyes'in 2012 yılında yazdığı romandan uyarlanan aynı adlı filmin yönetmen koltuğunda İngiliz yönetme Thea Sharrock oturuyor. Kamera arkasında, yaratıcı ekibin içerisinde Oscar adayı görüntü yönetmeni Remi Adefarasin, yapım tasarımcısı Andrew McAlpine, editör John Wilson


ve kostüm tasarımcısı Jill Taylor iş başında. Filmin oyuncu kadrosunda Game of Thrones'tan tanıdığımız Emilia Clarke ve Sam Claflin, Jenna Coleman gibi isimler yer alıyor.



Robinson Crusoe




Daniel Defoe'nun hiç eskimeyen klasiği, ilk kez üç boyutlu bir animasyon türünde sinemaya uyarlandı. Kahraman kaşif Robinson Crusoe, gemisi batınca tek başına bir adaya düşer. Robinson kendine yeni bir hayat kurarken adanın sakinleriyle güzel bir dostluk kuracaktır. Ve dünyanın en meşhur, en sevilen hikayesini bu kez keyifli ve eğlenceli bir başka açıdan, hayvanların gözünden izlemeye başlayacağız.



Sevilen animasyon “Sammy'nin Maceraları”nın yapımcısı NWave Pictures ürünü filmin Türkçe seslendirmesini Yekta Kopan ve Buğra Gülsoy gibi ünlü sanatçılar yaptı.



İnatçılar




Grimur Hakonarson'un filmi, kadrajını İzlanda'nın en izbe köşelerinden birine çeviriyor. 40 yıldır birbirleriyle konuşmamış olan dargın iki kardeşi bir araya getiren bu coğrafya, hem kendilerini, hem çiftliklerini hem de kuzularını kurtarabilmek için güç birliği yapıyor. Hakonarson, ikinci uzun metrajlı filmiyle, iki kardeş üzerinden koskoca bir coğrafyanın öyküsünü perdeye taşıyor.



Dokunaklı, insancıl ve kuzeyli mizahını esirgemeyen bu dram 2015 Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış ödülüne layık görüldü ve İzlanda'nın Oscar adayı seçildi. Filmin başrollerini Sigurður Sigurjónsson ve Theodór Júlíusson paylaşıyor.



Siyahın Elli Tonu




Anormal Aktivite serisi ile büyük beğeni kazanan ve popüler filmlerin komedi versiyonlarını başarılı bir şekilde seyircilere sunan Michael Tiddes'ın yönetmenliğini yaptığı komedi filminin başrollerinde Anormal Aktivite serisinde yönetmenle birlikte çalışan Marlon Wayans'ın yanı sıra, Kali Hawk, Mike Epps ve Jane Seymour yer alıyor.



E.L. James'in romanından beyazperdeye uyarlanan Grinin Elli Tonu filminin parodi versiyonunda Hannah Steale'yi Kali Hawk canlandırıyor.



Merkezi İstihbarat




Eski bir dostuyla uzun bir aradan sonra Facebook aracılığıyla yeniden bir araya gelen bir muhasebecinin kendisini uluslarası casusluk dünyasının tam göbeğinde bulmasını konu alan film hem aksiyon meraklılarını hem de gülmek isteyenleri cezbedecek gibi görünüyor. İki arkadaş gençliklerindeki farklılıkları bir kenara bırakarak maceranın içine atılıyor.



Rawson Marshall Thurber'in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Dwayne Johnson ve Kevin Hart paylaşıyor.



Lanetli Çocuk




Greta, yaşlı İngiliz bir çiftin evine dadı olarak işe başlar. Genç kadın dadılık yapacağı çocuğun neredeyse gerçek boyutlarda bir oyuncak bebek olduğunu anladığında ufak çaplı bir şok yaşar. Ancak yaşlı çift 20 sene önce kendi oğullarını kaybetmiş ve onun ölümüyle baş edebilmek için böyle bir yola başvurmuşlardır. Böylelikle Greta, haftasonu çift uzaktayken oyuncak bebekle evde kalmaya ikna olur. Gitmeden önce Greta'nın uyması gereken kuralların yazılı olduğu bir liste bırakırlar. Ancak Greta'nın en büyük kabusu gerçekleşir ve oyuncak bebeğin canlı olduğuna inanmaya başlar.



Yönetmenliğini William Brent Bell'in üstlendiği ve başrollerde Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson'ın yer aldığı Lanetli Çocuk bir bebek bakıcısının yaşadığı korku dolu hikayeye odaklanıyor.



Bi O Kalmıştı



Hayati Altuntaş, ailesi ile kıt kanaat geçindiği bir hayat sürmektedir. Abisi Bekir ise refah içerisinde karısının babasından kalan kuyumcu dükkanlarını işletir. Hayati her Allah'ın her günü sokaklara iş aramaya çıkar, ama şansı pek yaver gitmez. Öte yandan elindeki avucundakini de şans oyunlarına yatırır. Karısı Saniye ve abisi Bekir de dahil olmak üzere onun bu hali herkese malzeme olmuştur. Hayati'ninse elinde sadece hayalleri kalmıştır.



Umutsuzluklar, hayaller ve duygusal zenginliklerle örülü Altuntaş ailesinin trajikomik hikâyesini anlatan filmin yapımcılığını Han Prodüksiyon, yönetmenliğini Burak Babayiğit ve senaristliğini Taha Ulukaya üstleniyor. Yeşilçam filmlerinin sıcaklığının taşımayı amaçlayan filmin adını aldığı 'kısaltma' ise "bi o kalmıştı". Oyuncu kadrosunda ise Murat Nazım Vardarlı, Andaç Semerci, Gülşah Yeşilot, Mutia Gürsel, Taha Ulukaya, Kemal Ekşioğlu ve Sebahat Adalar gibi yeni isimler yer alıyor.



Bin Başlı Canavar




Sigorta şirketi kocasının bakım masraflarını karşılamayınca, Sonia Bonet işleri kendi eline alır. İnatçı bürokrasi ve ilgisiz işçiler Sonia'yı bir kırılma noktasına iter. Oğluyla birlikte sisteme karşı mücadele etmek için çalışır. Tek amacı eşine gereken ilaçları elde etmek olan kadının baş etmek zorunda kaldığı sistem aslında buzdağının yalnızca görünen kısmıdır. Sonia çabaladıkça daha büyük bir bataklığın içinde olduğunu fark etmeye başlar.



Filmin yönetmen koltuğunda Gecikme ve Yasak Bölge'den tandığımız Rodrigo Pla oturuyor, başrolde ise filmdeki performansıyla izleyicilerin beğenisini toplayan Laura Santullo yer alıyor. Filmin kadrosunda Sebastian Aguirre Boëda, Hugo Albores ve Nora Huerta da bulunuyor.



#Sinema
#Vizyon
#Senden Önce Ben
#Ammar 2: Cin İstilası
#Emilia Clarke
8 yıl önce