|

Mafyanın kayıp cenneti

Oyuncu Andrea Di Stefano, ana akım sinemanın kodlarıyla harmanladığı Escobar; Kayıp Cennet isimli ilk filmiyle, uyuşturucu mafyasının acımasız dünyasına sıkı bir bakış atıyor. Filmde Pablo Escobar’ı canlandıran oyuncu Benicio Del Toro ise hafızalarda derin izler bırakacak bir oyunculuk performansı sergiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/06/2015 Sunday
Güncelleme: 22:24 - 27/06/2015 Saturday
Yeni Şafak

Yılın ilgiyle beklenen yapımlarından olan Escobar: Kayıp Cennet (Escobar: Paradise Lost), on filmin seyirciyle buluştu ğu bu hafta vizyona girdi. Ünlü oyuncu Andrea Di Stefano'nun yönetmen koltuğuna oturduğu film, dünyaca ünlü uyuşturucu mafyası lideri Escobar'ın gerçek yaşam öyküsünden beslenen aksiyon ve gerilim dolu iddialı bir yapım. Bu ilk uzun metrajlı filminde işinin hakkını veren Andrea Di Stefano, ana akım sinemanın kodlarıyla harmanladığı hikâyesini, çıtanın üzerinde bir performansla anlatıyor. Benicio Del Toro'nun destansı oyunculuğuyla boy gösterdiği filmin diğer başrol oyuncuları ise Josh Hutcherson, Claudia Traisac ve Brady Corbet.



Film, uluslararası şöhrete sahip Pablo Escobar'ın gerçek hikâyesini konu ediyor. Kolombiya'da sörf dersi veren Nick, burada tanıştığı Maria'nın ailesine yakınlaşmak ve bu ailenin bir parçası olmak ister. Maria'nın amcası Pablo Escobar ile tanışan genç sörfçü, onun şatafatlı hayatı, siyasi ilişkileri ve neden olduğu tartışmalarla gündemden düşmeyen uyuşturucu mafyasının lideri olduğunu fark edince iş işten geçmiştir. Kolombiya'ya birlikte geldiği abisi ve eşinin yanı sıra Maria'yı da alarak buradan kaçma planı yapan Nick'i acımasız bir kovalamaca bekliyordur.



SOLUK SOLUĞA BİR KAÇIŞ


Escobar: Kayıp Cennet, ana akım sinemanın kodlarını taşıyan ve Hollywood'un bilindik dilini tercih eden bir anlayışa sahip aslında. Olay örgüsü ve bazı karakter yapılarıyla bariz biçimde Hollywood'un ayak izlerini takip eden film, bir noktadan sonra Orta Amerika suç örgütlerinin konu edildiği bir dönemin görkemli mafya filmlerine doğru evrilmeye başlıyor. Film, şiddet ve entrikanın kol gezdiği Kolombiya'nın suç dünyasını doğal biçimde tasvir ederken, dünyaca ünlü uyuşturucu kaçakçısı ve mafya lideri Escopar'ın acımasız dünyasını çarpıcı sahnelerle beyazperdeye aktarmayı başarıyor. Filmin yoğun bir kovalamacaya dönüşen ikinci yarısı, dinmeyen aksiyonu ve gerilimi yüksek temposuyla seyirciyi derinden etkileyecek ayrıntılara sahip. Filmin kurgu, müzik ve görüntü alanındaki başarıları ise ayrıca anılmaya değer.



Yalanmış, hepsi yalan


Escobar'ın uyuşturucu, hırs, şiddet ve para tutkusu üzerine inşa ettiği yalancı cennetini tüm çıplaklığıyla yansıtan Kayıp Cennet, bir yandan mafya dünyasının acımasız yüzünü gözler önüne sererken, diğer yandan Pablo Escobar örneğinden hareketle mafyanın yoksul kitlelerin umutlarıyla elde ettiği kazanç ve şöhrete dikkat çekiyor. Bu yapay dünyaya bir şekilde bulaşanların temiz kalamayacağı gerçeğini de yineleyen Kayıp Cennet, özellikle suç dünyasının siyaset ve ekonomi çevreleriyle olan ilişkilerini ele alması bakımından da kayda değer bir yapım.



Benicio del toro efsaneleşiyor


Filmin en büyük artısı hiç kuşkusuz başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu Benicio Del Toro. Mafya lideri Pablo Escobar'ı son derece başarılı ve gerçekçi bir biçimde canlandıran Del Toro, etkileyici performansıyla filmde adeta efsaneleşiyor. Kendine has oyunculuğuyla büyük beğeni toplayan ve çok sayıda ödülle sinemada haklı bir üne kavuşan Benicio Del Toro, bu filmde seyircinin bellediğinde derin izler bırakan bir performansa imza atıyor.






#Escobar
#Kayıp Cennet
#yeni filmler
#Andrea Di Stefano
#Mafya
9 years ago