|

Ağır silahlar monte edildi

TSK’nın Irak sınırında 18 Eylül’de başlattığı tatbikat 36. gününde. Iraklı askerlerin katıldığı tatbikatta dün zırhlı muharebe araçlarına uçaksavar ve güdümlü tanksavar gibi ağır silahlar yerleştirildi. Mehmetçik’in Suriye sınırına sevkiyatı da sürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 01:48 - 24/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Tatbikat merkezinde konuşlu zırhlı muharebe aracılarına (ZMA) uçaksavarlar, taşınabilir tam otomatik makinalı tüfekler ve güdümlü tanksavarlar yerleştirildi.
Tatbikat merkezinde konuşlu zırhlı muharebe aracılarına (ZMA) uçaksavarlar, taşınabilir tam otomatik makinalı tüfekler ve güdümlü tanksavarlar yerleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül’de başlatılan tatbikat devam ediyor. Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısı’na yaklaşık 3 kilometre mesafede TIR parkının karşısındaki alanda yürütülen tatbikat, Irak Silahlı Kuvvetleri birliklerinin katılımıyla müşterek sürüyor. Tatbikat merkezinde konuşlu zırhlı muharebe aracılarına (ZMA) uçaksavarlar, taşınabilir tam otomatik makinalı tüfekler ve güdümlü tanksavarlar yerleştirildi. Irak askerlerinin de katıldığı tatbikatta ZMA’lar tatbikat çevresinde hızlı sürüş ve manevralar yaparak eğitimlerini tamamladı. Öte yandan Suriye sınırındaki birliklere takviye olarak gönderilen 5’i obüs ve zırhlı personel taşıyıcı yüklü TIR’dan oluşan 8 araçlık konvoy, sınır hattına hareket etti. Konvoy, jandarma eskortu eşliğinde Suriye sınır hattı istikametine doğru yol aldı.

#TSK
#Şırnak
#Silopi
6 yıl önce