|

Sınırda sıcak saatler: Tatbikatta Hilal Taktiği

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül’de başlattığı tatbikat sürüyor. Öğle saatlerinde hareketlenen tatbikat alanında tank ve diğer zırhlı araçlar Hilal Taktiği çalıştı.

Yeni Şafak
07:10 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 09:14 - 26/09/2017 Salı
IHA
Tatbikat alanında Hilal Taktiği
Tatbikat alanında Hilal Taktiği
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında tank, obüs ve personel taşıyıcı zırhlı araçların katılımıyla başlattığı tatbikat devam ediyor. Tatbikat alanında tank ve diğer zırhlı araçlar Hilal Taktiği çalıştı.

Sabah saatlerinde sessizliğini koruyan tatbikat alanı öğle saatlerinde hareketlendi. Daha önce iş makineleriyle hazırlanan mevzilerinden çıkan tank ve diğer zırhlı araçlar, boş bir alana gelerek manevra yaptı.

Zırhlı araçlar, daha sonra ise aldıkları talimat doğrultusunda Hilal Taktiği çalıştı. Araçlar, yaklaşık 2 saat süren tatbikatın ardından mevzilerine döndü.


K
omando timleri görevde

Öte yandan tatbikatın yönetildiği karargah bölgesinde gün boyu hareketlilik yaşandığı gözlendi. Tatbikat alanında olası terör saldırısına karşı geniş geniş güvenlik önlemleri aldı. Tatbikat alanının güvenliği bölgede devriye atan komando timleri tarafından sağlanıyor.

Suriye sınırındaki birlikler için gönderilen konteyner yüklü araçlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi. 3 TIR konteynerin yer aldığı konvoy, Reyhanlı'ya ulaştı. Öte yandan, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda askeri araçların girip çıktıkları görüldü.



#Türkiye
#Hilal Taktiği
#Suriye
#Silopi
7 yıl önce