|

Şırnak’ta çatışma haberi: 5 asker yaralı

Terör örgütü PKK’ya yönelik geniş kapsamlı operasyonun sürdüğü Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada 5 asker yaralandı.

Yeni Şafak
14:19 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 14:26 - 23/04/2017 Pazar
IHA
Şırnak’ta çatışma: 5 asker yaralı
Şırnak’ta çatışma: 5 asker yaralı
Terör örgütü PKK’ya yönelik geniş kapsamlı operasyonun sürdüğü Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında yaşanan çatışmada 5 asker yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK’nın kamplarının bulunduğu Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel tarafından yönetilen geniş kapsamlı operasyon sürüyor. Önceki gün ve bu sabah saatlerinde 4 askerin şehit olduğu, 37 teröristin öldürüldüğü, bir teröristin ise yaralı olarak yakalandığı bölgede güvenlik güçleri bir kez daha teröristlerle sıcak temas sağladı. Güvenlik güçlerinin “Teslim ol” çağrılarına teröristlerin ateş açarak karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada açılan ilk ateşle 5 asker yaralandı. Yaralı askerler, olay yerinden helikopterle alınarak getirildikleri 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından ambulansla Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bölgede operasyon sürüyor.
TSK’dan Kuzey Irak’a hava harekatı-
Türk Silahlı kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyi Zap, Gara ve Kandil bölgelerine icra edilen hava harekatı sonucunda teröristlerce kullanılan çok sayıda mağara, sığınak ve silah mevziinin ateş altına alınarak imha edildiğini açıkladı.TSK, Irak’ın kuzeyi Zap, Gara ve Kandil bölgelerine hava harekatları icra edildiğini bildirdi. Yapılan açıklamada, 23 Nisan 2017 tarihinde 10.20-11.30 saatleri arasında Irak’ın kuzeyi Zap, Gara ve Kandil bölgelerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatları düzenlendiği, anılan bölgelerde tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan çok sayıda mağara, sığınak ve silah mevziinin ateş altına alınarak imha edildiği kaydedildi. Görevlerini başarıla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri belirtildi.
#Şırnak
#Terör operasyonu
#Çatışma
#Asker
7 yıl önce