|

Şırnak’ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 36’ya yükseldi-Şırnak haberleri

Şırnak’ta 2 askerin şehit edildiği saldırının ardından başlatılan operasyonda bir terörist daha etkisiz hale getirildi. Kentte, 3 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 36’ya yükseldi.

Yeni Şafak
18:36 - 21/04/2017 vendredi
Güncelleme: 18:39 - 21/04/2017 vendredi
IHA
Şırnak’ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 36’ya yükseldi
Şırnak’ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 36’ya yükseldi
’ta 2 askerin şehit edildiği saldırının ardından başlatılan operasyonda bir terörist daha etkisiz hale getirildi. Kentte, 3 günde etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 36’ya yükseldi.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Uludere ilçesi Nezirkına ve Kopki tepe üs bölgeleri arasında bugün iki askerimizi şehit eden bölücü terör örgütü grubuna karşı devam ettirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 6 bölücü terör örgütü mensubuna ilaveten bir bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilmiştir. İlimizde üç gündür sürdürülen operasyonlar çerçevesinde toplam 36 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir” denildi.

Şırnak'ta Bestler-Dereler bölgesinde devam eden operasyonda da 3 bölücü terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirildiğini kaydeden Su, "İlimizde son 3 günde yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 35 olmuştur" diye konuştu.

Vali Su, vatandaşların huzur ve güvenliği için operasyonlara kararlıkla devam edileceğini sözlerine ekledi.
Şırnak'ta üs bölgesine saldırı: 2 askerimiz şehit oldu-
Şırnak’ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Andaç mevkiindeki üs bölgesine teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı. Çatışmanın ise devam ettiği ve hava destekli operasyon başlatıldığı belirtildi. Bölgeye ambulanslar sevk edildi.
45 terörist etkisiz hale getirildi-
Güvenlik güçlerince Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Bitlis'te son bir hafta içinde yürütülen operasyonlarda 45 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, ülke ve milletin güvenliğini sağlamak amacıyla yurt içinde bölücü terör örgütüne karşı yürütülen azimli ve kararlı mücadele, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde güvenliğin sağlanması ve burada terör nedeniyle göç edenlerin dönüşüne destek kapsamındaki faaliyetler sürüyor.

Bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması nedeniyle büyük önem taşıyan özellikle Hakkari, Şırnak, Tunceli, Diyarbakır, Batman, Kars bölgelerini teröristlerden temizlemek ve bahar-yaz dönemine yönelik hazırlıklarını kısıtlamak maksadıyla başlatılan operasyonlar aralıksız devam ediyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap, Hakkari'nin Yüksekova, Diyarbakır'ın Lice, Batman'ın Sason, Mardin'in Dargeçit ve Bitli'in merkez bölgelerinde büyük ve orta çaplı operasyonlar icra edildi. Bu operasyonlarda 45 terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle eylem hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütüne ağır kayıplar verildi.
#Şırnak
#Terör operasyonu
#Terörist
il y a 7 ans