|

Şırnak'ta ilk teravih namazı heyecanı

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu zarar gören camilerde ilk teravih heyecanı yaşandı.

Yeni Şafak
23:40 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 23:52 - 26/05/2017 Cuma
AA
Şırnak'ta ilk teravih namazı heyecanı
Şırnak'ta ilk teravih namazı heyecanı

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu zarar gören camilerde ilk teravih heyecanı yaşandı. PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucunda zarar gören Geylani ve Küllüye camilerine gelen vatandaşlar dua etti.

Geylani Camisi imamı Süleyman Demir, namaz öncesi verdiği vaazda, ramazanda tutulacak orucun önemini anlattı. Şırnak Müftüsü Ramazan Tolan, teravihin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın tüm Müslümanların birlik içinde olması için bir fırsat olduğunu söyledi.

Terör saldırıları nedeniyle Geylani Camisi'nin zarar gördüğünü belirten Tolan, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın destekleriyle onarımı bitirilip bugün ilk teravihi burada kıldık. Yarın ilk orucumuz için niyet ettik. Rabbim bu ramazan ayını birlik beraberliğe vesile kılsın. Ramazan ayları kaynaşıp bir ve beraber olmak için fırsattır. Tüm İslam ailemi için bu ramazan hayırlara vesile olsun."

Kent genelinde ramazanda 430 camide mukabele okunacağını ve teravih kılınacağını kaydeden Tolan, ramazanın komşu ve akraba ziyareti, fakirleri hatırlama ayı olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlardan Mehmet Külter, ramazan ayına ulaştıkları için heyecanlı olduğunu söyledi.

Emcet Yalçın ise ramazana ulaşmanın bereketini yaşadıklarını ifade ederek, "Bu ay tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.

- Elazığ

Elazığ'da da ilk teravihi kılmak isteyen vatandaşlar, başta İzzet Paşa Camisi olmak üzere camileri doldurdu. Camilerde, din görevlileri tarafından ramazanın önemine ilişkin vaaz verildi. Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından ilk teravih kılındı. Ramazanın başlangıcıyla cami minarelerinin kandilleri de yakıldı.

#Ramazan
#Şırnak
#Teravih
7 yıl önce
default-profile-img