|

Son dakika Ağrı'da çatışma 3 asker yaralı, 1 terörist ölü

Son dakika Ağrı'da çatışma çıktığı bildirildi. Valilikten yapılan son dakika açıklamasına göre, Ağrı'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 asker yaralandı, 1 terörist ise öldürüldü. İşte Ağrı'dan son dakika haberleri.

Yeni Şafak
22:10 - 19/08/2016 الجمعة
Güncelleme: 19:17 - 19/08/2016 الجمعة
AA
Son dakika Ağrı'da çatışma

çıktı. Alınan son dakika bilgilerine göre, Ağrı'da teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 3 asker yaralandı, 1 terörist de etkisiz hale getirildi. İşte Ağrı'daki

gelişmeleri ve detaylar.



Valilikten yapılan açıklamaya göre, kentin Sinek Yaylası'nda terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında, teröristler ile güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı.



Çatışmada, 3 güvenlik görevlisi yaralandı, bir terörist de öldürüldü.



Yaralanan askerler, Ağrı Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.



Güvenlik güçlerince, bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor.



Ağrı Valisi Musa Işın, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel ile İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, yaralı askerleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.



Ağrı'da terör operasyonu


Ağrı'da, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltınan alınan 4 kişi, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte terör örgütü PKK/KCK üyelerine yönelik düzenlediği operasyonda, Ö.S.Y, Z.A, S.Ö. ve B.Ö'yü gözaltına aldı. Zanlıların evlerindeki aramalarda da çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Bu kişilerden örgütün sözde Doğubayazıt İlçesi devrimci gençlik inisiyatifi sorumlusu olduğu belirtilen bir kişinin, Irak'ın kuzeyinde ideolojik ve silahlı eğitim aldığı ve molotofkokteyli atma, ses bombalı, tüplü ve havai fişekli 11 eyleme katıldığı ya da eylem talimatı verdiği belirtildi. İfadelerinin ardından mahkemeye ssevk edilen 4 kişi, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Öte yandan PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan başka bir operasyonda ise sözde Kongreya Jinen Azad (Özgür Kadın Kongresi) Türkiye eski sözcülüğünü yapan ve şu anda terör örgütünün sözde Partiya Azadiya Jina Kürdistan (Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi) Serhat sorumlusu olan H. Y. isimli şüpheli, Ağrı'da toprağa verilen terör örgütü mensubunun cenazesine katılması ve 9'uncu PAJK (Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi) kongresine katıldığının tespit edilmesi üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. H.Y. de çıkarıldığı mahkemece 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı



#Ağrı'da terör saldırısı
#Son dakika haberleri
#Çatışma
#PKK
٪d سنوات قبل