|

Son dakika Almanya Münih'te silahlı saldırı haberi

Son dakika haber Almanya Münih'te silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Alınan son dakika bilgilerine göre, Almanya'nın Münih kentindeki Olympia-Einkaufszentrum isimli alışveriş merkezinde silah sesleri duyulduğu ve ölenlerin olduğu kaydedildi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibinin alışveriş merkezinde operasyon başlattığı ifade edildi.

Yeni Şafak
19:42 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 23:18 - 22/07/2016 Cuma
Diğer

Son dakika Almanya Münih'teki bir alışveriş merkezinde silah seslerinin yükseldiği bildirildi. Edinilen son dakika bilgilerine göre, Almanya'nın Münih kentindeki Moosach bölgesinde yer alan Olympia-Einkaufszentrum isimli alışveriş merkezinde polisin operasyonunun devam ettiği ve çok sayıda ölü olduğu gelen son bilgiler arasında.



Almanya'nın Münih kentindeki bir alışveriş merkezinde etrafa ateş açıldı.



Alman basınında yer alan haberlerde Münih'in Moosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezinde silah seslerinin duyulduğu, bunun üzerine çok sayıda polisin olay yerine sevk edildiği bildirildi.



Haberlerde rakam belirtilmese de can kayıpları olabileceği ifade edildi.



Alman Haber Ajansına açıklama yapan Münih polisi can kaybı olup olmadığını açıklamazken saldırının "büyük bir olay gibi göründüğünü" belirtti.






ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ


Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısının 6'ya yükseldiği bildirildi.



Polis sözcüsü Marcus da Gloria Martins, Mosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az 6 kişinin öldüğünü ve "bilinmeyen sayıda yaralının" bulunduğunu ifade etti.



Martins, görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırganların "uzun silahlar" taşıdığını belirtti.



Çok sayıda görgü tanığının bulunduğunu ve yaklaşık 100 kişiyle kriz müdahale ekiplerinin ilgilendiğini ifade eden Martins, alışveriş merkezinde şu anda kimsenin bulunmadığını kaydetti.



Martins, saldırganların sayısının ne kadar olduğuna ilişkin bir soruya da "3'e kadar" ifadesini kullanarak şimdiye kadar kimsenin yakalanmadığını ifade etti.



Münih polisi daha önce yaptığı açıklamada, saldırganların şehir genelinde arandığını, saldırının "terör eylemi olabileceğini" bildirmişti.



Öte yandan Münih Belediyesi saldırıdan dolayı "özel durum" ilan etti.



Belediyenin "Katwarn" uyarı sistemiyle halkın cep telefonlarına mesaj gönderdiği ve insanların evlerinden çıkmamasını, meydan ve sokaklardan ayrılmalarını istediği bildirildi.



Grosshadern Üniversite Kliniği sözcüsü Philipp Kressirer de, saldırıdan dolayı tüm doktor ve hemşirelerin göreve çağrıldığını belirtti.



Öte yandan Münih merkez tren istasyonunun boşaltıldığı ve tren seferlerinin durdurulduğu kaydedildi.



Alman basınının görgü tanıklarına dayandırdığı haberlerde ve televizyon kanallarında yayınlanan bir görüntüde saldırganlardan birinin "pis yabancılar" ve "Ben Alman'ım" ifadelerini kullandığı iddia ediliyor.



Bu arada olay yerine "GSG 9" adlı özel tim sevk edildi.




#Almanya
#Münih
#Silahlı saldırı
#terör saldırısı
#son dakika haberleri
8 yıl önce
default-profile-img