|

Son dakika Ankara haberleri - Halı imalathanesinde yangın paniği

Ankara Siteler'de, halı imalatı yapılan bir işyerinin deposunda çıkan yangında maddi hasar meydana geldi.

Yeni Şafak
21:12 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:26 - 7/12/2016 Çarşamba
DHA

Ankara Siteler'de, halı imalatı yapılan bir işyerinin deposunda çıkan yangında maddi hasar meydana geldi.



Siteler'te halı imalatı yapılan bir işyerinin depo bölümünde içeride çalışanların olduğu sırada yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yoğun uğraş sonucu yangını büyümüden söndürdü.



Can kaybının yaşanmadığı yangında, imalathanede maddi zarar meydana geldi.





Başkent'te iskeleden düşen inşaat işçisi yaralandı



Başkent'te, çalıştığı inşaatın iskelesinde yürürken dengesini kaybederek 3. kattan düşen inşaat işçisi yaralandı.


Olay, saat 18.00 sıralarında Çankaya ilçesindeki Olgunlar Caddesi'nde bulunan bir inşaatta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaatta işçi olarak çalışan Ali Bezeniroğlu, iskelede yürürken dengesini kaybederek 3. kattan aşağıya düştü. Bezeniroğlu'nun düştüğünü fark eden inşaatta çalışan diğer işçiler, polis ve 112 sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri olay yerinde ilk müdahalesini yaptıkları yaralıyı, Ankara Numune Hastanesi'ne kaldırdı.



Mobil orman yeniden yollarda


2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı döneminde çocuklara tabiat sevgisi aşılamak, halkı ormancılık ve su alanında bilinçlendirmek gayesiyle 81 ili gezen 5 adet mobil tanıtım aracı yeniden yollara çıkıyor. Mobil tanıtım aracı yarın saat 11.00'da Toplu Taşıma Merkezinde bulunacak.


2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı döneminde çocuklara tabiat sevgisi aşılamak, halkı ormancılık ve su alanında bilinçlendirmek gayesiyle oluşturulan mobil tanıtım aracı yarın saat 11.00'da Toplu Taşıma Merkezine geliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan hem bakanlık faaliyetlerinin tanıtılacağı hem de orman, su ve tabiat alanında halkı bilinçlendirici çalışmaların yürütüleceği mobil tanıtım araçları bu ay yollara yeniden çıkıyor. Son 14 yılda ülke genelinde dev barajlar ve sulama tesisleri inşa eden, bütün illerimizde şehir ormanları ve bal ormanları kuran, köylerden büyük şehirlere varana dek her bir yere yaptığı yatırımlarla imzasını atan bakanlık, yaptığı çalışmaları bu mobil tanıtım araçlarıyla vatandaşlarımıza anlatacak. Araç içindeki led ekranlarda tanıtım filmleri ile tanıtıcı ve eğitici faaliyetler gerçekleştirecek olan Bakanlık, ayrıca araçlarda ve araçların ziyaret ettiği illerdeki okullarda tiyatro gösterileri ile çocuklarımızı hem eğlendirecek hem de eğitecek. Özellikle suyun bilinçli tüketilmesi, ormanların yangınlara karşı korunması ve tabii değerlerimize sahip çıkılması gibi hususlara dikkati çekecek olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı araçları ziyaret eden vatandaşlara çeşitli kitap ve broşürler dağıtarak tabiat konusunda bilinç oluşturma gayreti gösterecek.


#Ankara
#halı imalathanesi
#yangın
7 yıl önce