|

Son dakika haber: YGS sonuçları açıklandı

Son dakika YGS sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından 12 Mart 2017'de yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları bugün saat 17.20 sıralarında ÖSYM'nin sonuç açıklama sisteminden duyuruldu. Yaklaşık 2 milyon 250 bin öğrencinin merakla beklediği sonuçlara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
17:20 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 17:31 - 28/03/2017 Salı
Diğer
YGS sonuçları açıklandı
YGS sonuçları açıklandı

Son dakika haberi olarak YGS sonuçlarının açıklandığı bildirildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 12 Mart 2017 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları saat 17.20 sıralarında açıklandı. Yaklaşık 2 milyon 250 bin öğrencinin katıldığı YGS sınavı sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik no ve aday şifreleri ile öğrenilebilecek.





Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları yarın açıklanacak. ÖSYM tarafından 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve 2 milyon 265 bin 902 adayın ter döktüğü YGS'nin sonuçları yarın açıklanacak. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden sınav sonuçlarına erişebilecek. YGS'de en az bir puan türünden 150 ve üzeri puan alan adaylar ikinci sınav olan LYS'ye giriş hakkını elde etmiş olacak. Ancak adayların dört yıllık bir üniversite tercihi yapabilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor.



YGS'den sonra ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için başvurular ise 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında alınacak. LYS 10 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00'da LYS-4 Sosyal Bilimler sınavıyla başlayacak. Bunu 11 Haziran Pazar günü saat 10.00'da uygulanacak olan LYS-1 Matematik, 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da uygulanacak LYS-2 Fen Bilimleri , aynı gün saat 14.30'da uygulanacak LYS-5 Yabancı Dil ve 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da uygulanacak LYS-3 Edebiyat-Coğrafya izleyecek.



YGS Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır? -

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme hakları bulunmamaktadır. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır (Bkz. Tablo 1F ve Şekil 5).



YGS'de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacaktır. YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem ön lisans programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.



YGS Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır?

- Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS sonrasında internetten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra


sonuçlar açıklanacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr


üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.



#YGS sonuçları
#ÖSYM
#YGS
#2017 YGS sonuçları
#Son dakika haberleri
7 yıl önce