|

Son dakika haberler! 25.07.2017 son dakika haberleri ve son dakika gelişmeleri

Son dakika haberlerini sizler için hazırladık. 25.07.2017 tarihinde gerçekleşen gündemden ve dünyadan tüm son dakika gelişmelerini, anlık olayları ve güncel gelişmeleri yenisafak.com adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
12:21 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 12:22 - 25/07/2017 Salı
Diğer
25.07.2017 son dakika haberleri ve güncel gelişmeler
25.07.2017 son dakika haberleri ve güncel gelişmeler

Son dakika haberleri ve son dakika gelişmelerini yenisafak.com üzerinden takip edebilirsiniz. Günün tüm gelişmelerini, anlık olaylarını, hava durumlarını, sıcak gelişmeleri ve son dakika haberleri ilk olarak burada.

İşte 25.07.2017 tarihli son dakika haberleri
Diyarbakır'da 2 el yapımı patlayıcı imha edildi

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde 420 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş 2 ayrı el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kocaköy ilçesi kırsalında el yapımı patlayıcı düzeneği bulunduğu, Hazro ilçesinde ise yasa dışı Hint keneviri ekimi yapıldığı bilgisine ulaşması üzerine operasyon başlattı.

Kocaköy ilçesine bağlı Şaklat kırsal mahallesi Ban Tepe mevkisindeki operasyonda, kullanılmayan su deposu duvarının bitişiğindeki taş yığını altına gizlenmiş 20 metre aralıklı 2 ayrı el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu.

Yapılan incelemede patlayıcıların 6 bidon içerisinde yaklaşık 420 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirildiği belirlendi.

Savcılığın talimatıyla delil niteliğindeki bulgular muhafaza altına alınırken el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan diğer malzemeler imha edildi.

- 336 bin 970 kök Hint keneviri ele geçirildi

Hazro ilçesine bağlı Meşebağları kırsal mahallesindeki narkoterör operasyonunda ise 18 ayrı mevkide 336 bin 970 kök Hint keneviri bulunuldu.

Savcılığın talimatıyla Hint kenevirleri yerinde imha edilirken, olayın şüpheli veya şüphelilerin tespitine yönelik çalışma başlatıldı.

PYD, köye havan topu ile saldırdı: 15 yaralı

Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi kırsalındaki köyü terör örgütü PYD tarafından yapılan havan topu saldırısında 15 kişi yaralanırken, yaralıların bazıları Kilis’e getirildi.Terör örgütü PYD Azez ilçesi Kelciprin köyüne havan topuyla saldırdı. Köye isapet edan havan topu nedeniyle içerisinde çocuk ve kadınların bulunduğu 15 Suriyeli yaralandı. Yaralılar, Kelciprin köyünden tahliye edilerek, muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine getirildi. Şarapnel isabet 4 kişi ilk etapta Öncüpınar Sınır Kapısı’na getirildi. Burada bekleyen 112 Acil Ambulansı ile Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilen 3’ü çocuk 4 Suriyeli tedavi altına alındı. Diğer yaralılar, Azez ilçesindeki hastanelere kaldırıldı.


Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar'a ambargo uygulan Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), daha önce açıkladıkları terör listesine 9 kurum ve 9 kişiyi daha eklediği bildirildi.

Mısır Haber Ajansı MENA'ya göre, söz konusu 4 ülke yayınladıkları ortak bildiriyle, "terörle mücadele ve terörün kaynağını kurutma çabası çerçevesinde Katarla doğrudan ya da dolaylı ilişkisi bulunan 9 kurum ve kişiyi terör listesine aldığını" duyurdu.

Terör listesine alınan ve Libya ile Yemen'e bağlı olduğu ifade edilen kurumların başında Bingazi Devrimciler Şura Konseyi, Libya "Nebe" uydu kanalı ve Yemenli hayır kuruluşlarının, 3'ü Katar diğerleri Kuveyt, Yemen ve Libya uyruklu olan kişiler arasında ise Kuveytli din adamı Hamid bin Abdullah el-Ali'nin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Katar'ın "terörle mücadele kanununda" yaptığı düzenlemenin kendisinden beklenen adımlar olduğu ancak yeterli gelmediği kaydedildi.

Söz konusu 4 ülke 9 Haziran'da yayınladığı ortak bildiriyle, Katar tarafından desteklenen 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu gerekçesiyle "terör listesine" alındığını açıklamıştı.

Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani 20 Temmuz'da, "teröristlerin, terör suçlarının, terör yapılanmalarının tanımı ve terör finansmanı ile mal varlıklarının dondurulması konularını kapsayan terörle mücadele hakkındaki bazı kanunların değiştirilmesini" öngören kararname yayımlamıştı.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle başlamıştı. Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Ege Denizi’de 4.0 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi Gökova Körfezi saat 00.48 sıralarında 4.0 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. Yerin 5 kilometre altında gerçekleşen deprem Bodrum ve çevresinde hissedildi.



Kamyonet takla attı: 3 yaralı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde kontrolden çıkan kamyonetin takla atması sonucu 3 kişi yaralandı.Alınan bilgilere göre kaza, öğle saatlerinde ilçenin Derecik beldesine bağlı Ortaklar köyü yakınlarında meydana geldi. M.A. yönetimindeki 65 NZ 406 plakalı kamyonet, bilinmeyen bir sebepten dolayı kontrolden çıkarak takla attı. Kazada şoför M.A. ile yanında bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, bölgeye gelen ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

#Son dakika
#Son dakika Haberleri
#25.07.2017 son dakika haberler
7 yıl önce