|

Son dakika haberleri: Nusaybin’de patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Son dakika haberleri arasında Nusaybin'de patlama meydana geldiği bildirildi. Alınan son dakika bilgilerine göre, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bir hurdacı dükkanında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldiği bildirildi. Musaybin'den en son gelişmeleri ve detayları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:28 - 6/12/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 18:32 - 6/12/2016 الثلاثاء
IHA

- Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bir hurdacı dükkanında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.



Olay, Nusaybin ilçesi İpekyolu üzerinde bulunan bir hurdacıda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, hurda sıkıştırması yapıldığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Patlamada, iş yeri içerisinde bulunan Bilal İlik adlı vatandaş hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.



Olayın ardından bölgeye gelen polis, çevrede incelemelerde bulundu.



Patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Terör mağduru ilçelerde 680 vatandaş ile uzlaşıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının terörden temizlenen bölgelerde yürüttüğü inşa ve ihya çalışmaları kapsamında, yüzlerce evin kullanılamaz hale geldiği Şırnak'ın Silopi, İdil ve Cizre ilçelerinde yeni konutların yapımı için 680 hak sahibi ile uzlaşıldı.



AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden edindiği bilgiye göre, terörden temizlenen Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil, Hakkari'nin Yüksekova ile Mardin'in Nusaybin ilçelerinde yürütülen çalışmalarla bölgeye yapılacak konutların büyük bir kısmının bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.



Bölgede konut, sosyo-kültürel alan, altyapı gibi çalışmalar, gerek projelendirme gerekse uygulama bazında hızla devam ediyor.



Bu kapsamda vatandaşların görüş ile taleplerini almak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kurulan irtibat ofislerinde hak sahipleriyle yeni konutların yapımı için uzlaşma görüşmeleri gerçekleştiriliyor.



Buna göre, ilk etapta Şırnak'ın Silopi ilçesinde 365, İdil ilçesinde 220, Cizre ilçesinde de 95 olmak üzere toplam 680 kişi ile uzlaşma sağlandı.



- Şırnak'ta 333 konut 2017'nin ilk çeyreğinde tamamlanacak



Uzlaşmalar sonucunda Şırnak'ın İdil ilçesinde 97, Silopi ilçesinde 236 konut olmak üzere ilk aşamada toplam 333 konutun 2017'nin ilk çeyreğine kadar tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilmesi öngörülüyor.



Ayrıca, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Bakanlar Kurulunca daha önce "riskli alan" ilan edilen İdil'in Aşağı, Yukarı, Atakent, Yenimahalle ve Turgut Özal mahallelerinde yapılması planlanan 340 konutun villa tipi, 3 artı 1 olarak inşa edilmesi planlanıyor.



Söz konusu konutlar, vatandaşların talebi üzerine teras ve verandalar, güneş enerjisi sistemi ile özel bahçelere sahip olacak şekilde tasarlanıyor.



- Silopi ve İdil'de 356 hak sahibine kira yardımı



Öte yandan terör dolayısıyla evlerinden ayrılan vatandaşların mağduriyet yaşamasının önlenmesi amacıyla Bakanlık, kira yardımı konusundaki çalışmalarını da sürdürüyor.



Bu çerçevede Silopi ve İdil'de anlaşma sağlanan hak sahiplerine kira yardımı ödemelerine de başlandı.



Buna göre Silopi'de 235, İdil'de 121 hak sahibine kira yardımı yapılırken, diğer bölgeler için kira yardımı çalışmaları devam ediyor.



#Mardin
#Nusaybin
#Son dakika haberleri
#patlama
٪d سنوات قبل