|

Son dakika PKK’dan havanlı saldırı (Son dakika haberler)

Son dakika haberleri... PKK dün gece 01.30 saatlerinde Van'ın İpekyolu ilçesinde Şehit ve Gazi Aileleri Misafirhanesi'nin bulunduğu bölgeye havan saldırısı düzenlediği son dakika haberleri arasında yer alıyor. Gecenin karanlığından yararlanarak kaçan PKK'lı teröristleri yakalamak için bölgede operasyon yapıldı. 25 Ağustos 2016 Perşembe günü son dakika haberlerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
11:11 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:18 - 25/08/2016 Perşembe
Diğer
Son dakika

PKK'dan havanlı saldırı haberi... Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK tarafından Subay Gazinosu, Askerlik Şubesi ile Şehit ve Gazi Aileleri Misafirhanesi'nin bulunduğu bölgeye havan saldırısı düzenlendiği son dakika haberleri arasında.


Edinilen bilye göre, dün gece saat 01.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından art arda atılan havan mermileri, Şerefiye Mahallesi'nde bulunan ve birbirlerine yakın olan Subay Gazinosu, Askerlik Şubesi ile Şehit ve Gazi Aileleri Misafirhanesi'nin bulunduğu bölgedeki boş bir alana düştü. Meydana gelen patlamalarda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, bir vatandaşa ait park halindeki kamyonette maddi hasar meydana geldi. Havanlı saldırıda bulunduktan sonra gecenin karanlığından yararlanarak kaçan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için gece boyunca mahalle çevresinde operasyon yapıldı. En güncel ve son dakika haberlerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.



Tunceli Valiliği, Pülümür Vadisi'nde PKK'lılara yönelik operasyon düzenlenmesi nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolunun çift taraflı olarak trafiğe kapatıldığını açıkladı. Tunceli Valiliği, Pülümür İlçesi bağlantılı Tunceli-Erzincan karayolunun, ikinci bir emre kadar yaya ve araç trafiğine kapatıldığınmı açıkladı. Açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin temini açısından 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu uyarınca; 25 Ağustos 2016 tarihi saat 06.00'dan, ikinci bir emre kadar Tunceli-Pülümür karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştır. Güvenlik güçlerimiz, halkımızın da desteği ile ilimizin huzur ve güveninin tesisi için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir" denildi.



PÜLÜMÜR VADİSİ'NDE PKK'YA OPERASYON


Güvenlik güçleri, Tunceli-Erzincan karayolunun Pülümür Vadisi iç kesimlerinde, yol keserek kamu ve özel firmaların araçlarına saldırı düzenleyen ve gasp ettikleri araçla farklı bölgelerde eylem yapan kalabalık PKK'lı grubu, etkisiz hale getirilmek için bugün saat 04.00 sıralarında hava destekli operasyon düzenledi. Savaş uçakları Pülümür Vadisi içerisindeki Alacık Köyü ile Ağlayan Kayalar bölgesi arasında yeralan birçok PKK hedefini yoğun olarak bombaladı. Uçaklarının bombardımanından sonra da bölgeye helikopter destekli operasyon düzenlendi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın koordinesinde, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ve 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı çok sayıda profesyonel asker, bölgeye helikopterlerle indirildi.


Operasyon kapsamında Kobra helikopterleri de teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına aldı. Bölgede operasyonlar sürerken, yer yer çatışmaların olduğu belirtildi.



#Son dakika
#Son dakika haberleri
#Van
#PKK
8 yıl önce