|

Son dakika Siirt'te askeri araca bombalı saldırı haberi: 2 Şehit, 1 yaralı

Son dakika Siirt'te askeri araca bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi. Alınan son dakika bilgilerine göre, Siirt-Eruh karayolunda askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Hain saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi. İşte Siirt'ten son dakika haberleri.

Yeni Şafak
21:20 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:49 - 27/07/2016 Çarşamba

Son dakika Siirt'te askeri araca bombalı saldırı yapıldı. Edinilen son dakika bilgilerine göre, Siirt-Eruh karayolunda askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi. Saldırının ardından ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz açıklanmadı. İşte Siirt'ten son dakika gelişmeleri.



Siirt'te PKK'lı teröristler askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada yaralı askerlerin bulunduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Çatışmanın yaşandığı bölgeye havadan ve karadan birlikler sevk edildi.


Bugün saat 20.45 sıralarında Siirt-Erul İlçesi karayolunun 10'uncu kilometresindeki Çöplük mevkiinde PKK'lı teröristler, karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan askerlerden yaralananlar olduğu bildirildi. Ardından ateş açan teröristlere askerlerinde karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Yaralılar için de bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.


TUGAY'DAN TAKVİYE

Patlayıcı tuzağın ardından PKK'lı teröristler ile askerler arasında çatışmanın yaşandığı bölgeye Siirt 3'üncü Komando Tugayı'ndan Kopra tipi helikopterler havadan müdahale için hareket ederken, karadan da askerler sevk edildi. Çatışmanın devam ettiği belirtildi.



2 ŞEHİT, 1 YARALI

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı bombayı askeri aracın geçişi sırasında patlatarak düzenlediği saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığınıaçıkladı. Yaralı askerin tedavisi Siirt Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor. Bölgede saldırıdan sonra kaçan teröristleri etkisiz hale getirebilmek için başlatılan hava destekli operasyonlar da sürdürülüyor



Siirt'te 1 PKK'lı terörist yakalandı


Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lı terörist yakalandı.



Edinilen bilgiye göre, esnafın ihbarı üzerine güvenlik güçleri, terör örgütüne destek amacıyla vatandaşlardan "vergi" adı altında haraç aldığı belirlenen İ.D'nin yakalanması için çalışma başlattı.



Suçüstü yakalanan İ.D'nin verdiği ifadeler doğrultusunda Diyarbakır'ın Hani ilçesindeki adreste yapılan aramada, bir uzun namlulu silah, 2 el bombası ve 3 şarjör bulundu.



İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.D, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.



#Siirt
#Son dakika haberleri
#Bombalı saldırı
#PKK
#Askeri araç
8 yıl önce