|

Son dakika.. Şırnak'ta kömür ocağındaki göçükten acı haber (Son dakika Şırnak Haberleri)

Son Dakika Şırnak Haberleri: Şırnak'ta bir madende göçük meydana geldi. Göçükte 6 işçinin cenazesine ulaşıldı, 2 işçi ise yaralı kurtarıldı. İşte son dakika gelişmeler...

Yeni Şafak
17:06 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 17:14 - 17/10/2017 Salı
AA
​Son Dakika Şırnak Haberleri: Şırnak'ta bir madende göçük meydana geldi.
​Son Dakika Şırnak Haberleri: Şırnak'ta bir madende göçük meydana geldi.

Son Dakika Şırnak Haberleri: Şırnak'ta bir madende göçük meydana geldiği son dakika haberleri arasında yer alıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, Şırnak'ta kömür ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin, "Kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyeti durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir." ifadesi kullanıldı.

Bakanlık yetkilileri yaptıkları açıklamada, kazanın meydana geldiği maden sahasının faaliyetinin, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) tarafından 2013'te durdurulduğunu bildirdi. Söz konusu saha için MİGEM tarafından verilen bir çalışma ruhsatının olmadığını belirten yetkililer, "Yapılan işlem kaçak işlemdir." ifadesini kullandı.


6 işçi hayatını kaybetti

Şırnak- Cizre karayolunun 20. kilometresindeki maden mevkisinde ruhsatsız bir kömür ocağında göçük oluştu. Kömür ocağında çalışan işçilerden bazılarının göçük altında kalması üzerine olay yerine AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalar sonucu 6 işçinin cenazesine ulaşıldı, 2 işçi ise yaralı kurtarıldı. Yaralı işçiler Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Göçük altında başka işçilerin de olabileceği ihtimaline karşı arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
#Şırnak
#Son dakik
#Son dakika Şırnak
#Şırnak haberleri
6 yıl önce
default-profile-img