|

Son dakika TSK, Cerablus'a harekat başlattı ve 4 köy kurtarıldı haberi

Son dakika haberleri... Askeri harekatın başlaması ardından IŞİDin elinde bulunan Cerablus'un batısındaki Keklice, Kıvırcık, Elvaniye ve Güğüncük köylerinde denetim ÖSO'ya geçti. Bu arada Cerablus'un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmaların olduğu son dakika haberleri arasında. Çatışmalarda 46 IŞİD militanı öldürüldüğü bilgisi geldiği son dakika haberleri arasında. En güncel ve son dakika haberleri yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
15:33 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:34 - 24/08/2016 Çarşamba
Diğer

Son dakika TSK, Cerablus'a harekat başlattı 4 köy kurtarıldığı son dakika haberleri arasında yer alıyor. Askeri harekatın başlaması ardından IŞİDin elinde bulunan Cerablus'un batısındaki Keklice, Kıvırcık, Elvaniye ve Güğüncük köylerinde denetim ÖSO'ya geçti. Bu arada Cerablus'un batı ve kuzeyinde ÖSO ile IŞİD militanları arasında yer yer çatışmaların oluyor. Çatışmalarda 46 IŞİD militanı öldürüldüğü bilgisi geldi.



Sınırı geçen tankların Cerablus'a ulaşan IŞİD'in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi'nden destek için yola çıkan bazı araçların da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu. Bu arada askeri harekata ÖSO bünyesindeki Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensuplarının yer aldığı kaydedildi.



BİDEN KONVOYUNA DÖVİZLİ VE ISLIKLI PROTESTO


Ankara'da bir grup eylemci ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı Çankaya Köşküne gidişi sırasında pankart ve ıslıklarla protesto etti.


Ankara'da temaslarda bulunmak için bu sabah Esenboğa Havalimanına iniş yapan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı, bir grup eylemci Cinnah Caddesi üzerinde toplanarak protesto etti. 'Biden, Baydın', 'Eğer Amerikan Kongre üyeleri darbe girişimine karşı açıklamalar yaparken, Senato binası bombalansaydı ne yapardın?' yazılı dövizler açan eylemciler, Biden'ın konvoyu geçişi sırasında ıslıklarla tepki gösterdi. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı Cinnah caddesi üzerinde, gerçekleştirilen protesto gösterisinin ardından Biden'ın konvoyu Çankaya Köşküne çıkarken, eylemciler dövizleri kaldırarak dağıldı. En güncel ve son dakika haberleri yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.



#Son dakika
#Cerablus
#Askeri harekat
8 yıl önce