|

Son dakika Yüksokova'da polis aracına roketatarlı saldırı: 1 yaralı

Son dakika Hakkari Yüksekova'da poli aracına roketli saldırı düzenlendi. Son dakika gelişmelerini sizlerle paylaşıyoruz. Alınan son dakika haberlerine göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristler zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenledi. Hain saldırıda 1 polis memuru yaralandı. Hakkari'den son dakika haberlerini ve ayrıntılı açıklamaları buradan görebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:38 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 18:55 - 23/08/2016 Salı
DHA

leri olarak Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenlediği bildirildi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde saat 21.00 sıralarında teröristlerce zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenlendi. Hain saldırıda edinilen

bilgilerine göre, 1 polis memurunun yaralandığı ifade edildi. Hakkari Yüksekova'daki son dakika haberlerini ve saldırının detaylarını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz.



Olay, saat 21.00 sıralarında Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerindeki Güngör Mahallesi'nde meydana geldi. Devriye görevi yapan zırhlı polis aracına, PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Roket mermisinin isabet ettiği zırhlı araçta hasar oluşurken, saldırıda 1 polis memuru yaralandı. Yaralı polis, Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.


Saldırının ardından kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.



STK'lardan terör saldırlarına tepki

Hakkari'de Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, son dönemde yaşanan terör saldırılarını kınadı.



Ensar Vakfı Hakkari Şube Başkanlığı ile Hakkari Hak ve Dayanışma (HAKDA) Platformu'nunda aralarında bulunduğu 27 Sivil Toplum Kuruluşu, Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep'te yaşanan terör saldırılarını kınadı.



STK'lar adına basın metnini okuyan Ensar Vakfı Hakkari Şubesi Başkan Yardımcısı İsmail Tunç, ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden hain saldırılar karşısında milletin gösterdiği dayanışma ve kararlılığın, teröre karşı verilecek en anlamlı cevap olacağını söyledi.



15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber tüm terör örgütlerinin, aynı üst aklın piyonu olduklarının ortaya çıktığını belirten Tunç, şunları söyledi.



"Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep'te gerçekleşen terör saldırılarını şiddetle kınıyor, bu menfur saldırılarda hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu hain saldırılar karşısında milletimizin gösterdiği dayanışma ve kararlılık, teröre karşı vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır. 15 Temmuz başarısız darbe teşebbüsüyle beraber tüm terör örgütlerinin aynı üst aklın piyonu oldukları ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz'da Gazi Meclisimizi bombalayan, millet evlatlarına karşı silah kullanan üniformalı teröristler ile yıllardır ortak vatanımızın her yanında Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep'te masum insanları katleden eli kanlı hainler arasında hiçbir fark yoktur."



Terör örgütlerinin isimleri ve söylemleri değişse de Türkiye düşmanları olduğu gerçeği hiçbir zaman değişmeyeceğini ifade eden Tunç, bütün terör örgütlerinin gerçekleştirdiği kanlı saldırılarla ülkenin varlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü istiklalini ve istikbalini hedef aldığını aktardı.



Tunç, FETÖ'cü terör örgütüyle ülkeyi parçalamayı, milleti birbirine düşürmeyi amaçlayan, ancak başaramayan hainler şebekesinin, yüzünü ve gücünü bölgedeki diğer terör örgütüne çevirdiğini bildirdi.



"İhanet çeteleri vasıtasıyla Türkiye'yi teslim alabileceklerini düşünen vatan hainleri, güvenlik güçlerimiz ve aziz milletimiz tarafından, dün olduğu gibi her zaman hüsrana uğratılacaktır" ifadelerini kullanan Tunç, "Bu milletin mayası esaret değil, cesarettir. Hiçbir terör örgütü ve çete, asil milletimizi korkuyla sindiremeyecek, kardeşi kardeşe düşürmeyi asla başaramayacaktır." dedi.



#Son dakika haberleri
#Hakkari
#Yüksekova
#PKK
#terör saldırısı
8 yıl önce