|

10 askere bedelim

130 kilo ve 1.83 boyundaki güreşin altın çocuğu Rıza Kayaalp, vücut kitle endeksi dolayısıyla çürük raporu almayı kabul etmediğini belirtti. Milli güreşçi, “Büyükbabama söz verdim. Nöbet de tutsam, her vatan evladı gibi o silahı elime alıp askerliğimi yapmak istorum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 03:07 - 17/06/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanarak milli gurur yaşattı ancak buruk sevinç yaşıyor. Tecil işlemleri için gittiği askerlik şubesinde kendisine "çürük raporu" verilebileceğini öğrenen Kayaalp, "10 askere bedelim, ne olursa olsun 'çürük' olayını kabul etmiyorum" dedi. Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 130 kilo, 1.83 boyunda olduğunu "vücut kitle endeksi dolayısıyla askerliğe elverişli olmadığı" gerekçesiyle böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını açıkladı. Yaşadığı olayı anlatan Kayaalp, "Üniversite okuduğum için 2 yıl daha tecil hakkım vardı. Vücut kitle endeksi dolayısıyla çürük verilebileceğini biliyordum ama fiziğime bakarak 'Bana çürük raporu vermezler' diye düşündüm. Askerlik için boy ve kiloya bakılıyormuş. Fiziki yapıya bakmıyorlar" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.



ŞİMDİLİK TECİLLİYİM AMA ASKERE GİDECEĞİM


"Büyükbabam askerliğimi yapmamı istedi. Ben de ona söz verdim" diye konuşan milli güreşçi, şu ifadeleri kullandı: “Büyükbabamın dedeleri Mersin'de, Çanakkale'de şehit düşmüşler. Her zaman bana bunu anlatır. Ben de askerliğimi yapacağıma yönelik 92 yaşındaki büyükbabama söz verdim. O yüzden çürük almamak istedim. Ben '10 askere bedelim. Israr ettim, muayenemi oldum. Şimdilik tecilimi yaptırdım ama ilerleyen dönemde askerliğimi yapacağım. Bir yerde nöbet de tutsak akşama kadar başka işler de yapsak o silahı elime alıp askerliğimi yapmak istiyorum. Her vatan evladı gibi ben de askerliğimi yapmak istiyorum. Ne olursa olsun 'çürük' olayını kabul etmiyorum."







Güreşte 2 bronz


1. Avrupa Oyunları'nda iki bayan güreşçimiz ile kürsü sevinci yaşadık. Serbest stil 53 kiloda milli güreşçi Merve Kenger, Moldovalı rakibi Natalia Budu'yu tuşla yenerek bronz madalya kazandı ve Türkiye'ye kadınlar güreşteki ilk madalyasını getirdi. Serbest stil 53 kiloda mücadele eden Elif Jale Yeşilırmak da Belaruslu rakibi Anastasiya Huchok'u 3-1 mağlup ederek ülkemize bayanlar güreşte ikinci bronz madalyayı kazandırdı. Madalya için mücadele eden bir diğer güreşçimiz Yasemin Adar ise bronz madalyayı kaçırdı. 75 kiloda bronz maçına çıkan Adar, Moldovalı rakibi Svetlana Saenko'ya 3-1'lık skorla mağlup olarak kürsünün uzağındakalıd. 63 kiloda Buse Tosun, Belaruslu Maryia Mamashuk'a 3-1 yenilerek elendi.





#Rıza Kayaalp
#Avrupa Oyunları
#askerlik
9 yıl önce