|

Östersunds bir maçlığına kaleci aldı

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Östersunds yaşadığı kaleci krizini bir maçlık kaleci transferi yaparak çözmeye çalışıyor.

Yeni Şafak
12:32 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:59 - 19/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Mills, Östersunds'un yedek kalecisi olarak Türkiye'ye geliyor.
Mills, Östersunds'un yedek kalecisi olarak Türkiye'ye geliyor.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Galatasaray, 2-0 yenildiği maçın rövanşında sahasında Östersunds'u ağırlayacak. Bu maç öncesi İsveç temsilcisinde kaleci krizi yaşanıyor.

İsveç basınında yer alan haberlere göre UEFA'ya gönderdiği listede yalnızca iki kalecisi bulunan Östersunds, birinci kalecisi Andreas Andersson'un sakatlanması üzerine bir maçlığına IFK takımının İngiliz file bekçisi Andrew Mills'i yedek kaleci olarak kadrosuna dahil etti.

Östersunds'un durumu UEFA'ya anlatarak ikinci kalecileri için izin istediği kaydedildi. Normalde UEFA kurallarına göre kadroya yeni dahil edilen oyuncular, devam eden tur dahilinde kadroya alınamıyor ancak kalecilerin sakatlığı durumunda takımlara ayrıcalık verilebildiği belirtildi.

Bu arada takımının İngiltere kampında bulunan Mills ise konuyla ilgili İsveç basınına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

  • "Duyunca şok oldum. Hemen evet dedim. Bir rüya gibi. İnanılmaz bir his bu. 16 yaşındayken ailemle birlikte 4 ay Türkiye'de kaldım. Dışarıda favori takımım Galatasaray'ın formasıyla gezerdim. Şimdi Galatasaray'a karşı sahaya çıkabilirim."
#Östersunds
#Galatasaray
7 yıl önce