|

'12 Dev Adam' tam motivasyon

İspanya'da devam eden 2014 FIBA Dünya Kupası'nda C Grubu'nda mücadele eden Türkiye, kalan 3 maçı öncesinde motivasyonu en yüksek seviyede tutmak için kapılarını dış dünyaya kapattı.

Aa
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:32 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
'12 Dev Adam' tam motivasyon
'12 Dev Adam' tam motivasyon

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman'ın, 21 farkla gelen yenilgiye rağmen ABD karşısındaki iyi mücadeleyi ve motivasyonu aynı seviyede tutmak için milli basketbolculara konuşma yasağı getirdiği öğrenildi.

Yarın oynayacağı Ukrayna maçının hazırlıklarına başlayan "12 Dev Adam", akşam saatlerinde de basına kapalı 1,5 saat süren bir antrenman yapacak.

Bu arada başantrenör Ergin Ataman'ın, ABD ve gruptaki diğer takımlar arasında çifte standart uygulandığına ilişkin FIBA'ya yönelik eleştirilerinin karşılık bulduğu görüldü. Şu ana kadar antrenmanların ilk veya son 15 dakikasının görüntü alınması için basına açılması uygulamasını yapan FIBA, takımlardan gelen talepler üzerine bunu kaldırdı. FIBA'nın kuralları gereği Bilbao'da diğer 5 takım aynı otelde kalsa da kendini kuralların dışında tutan ve farklı bir otelde konaklayan ABD, antrenmanlarını da basına kapalı yapıyordu.

Şampiyonada C ve D gruplarındaki takımlar, bugünü dinlenerek geçirecek. Yarın C Grubu'nda Ukrayna-Türkiye TSİ 16.00, ABD-Yeni Zelanda TSİ 18.30 ve Finlandiya-Dominik Cumhuriyeti TSİ 22.30'da karşı karşıya gelecek.

10 yıl önce