|

20 numaralı adam: Giuliano Victor de Paula

Fenerbahçe'de son yıllarda tartışmalara yol açan 10 numara sıkıntısı transfer döneminde Giuliano'nun alınmasıyla son bulmuştu. Aykut Kocaman'ın ilk haftalarda sağ kanatta oynattığı futbolcu son dönemde alışık olduğu 10 numara pozisyonuna kaydırılırken attığı gollerle takımını sırtlıyor. Alex'in veliahtı olarak gösterilmeye başlayan futbolcu oyun tarzıyla olmasa da istatistikleriyle sarı lacivertli taraftarların şimdiden gönlüne girmiş durumda.

Yeni Şafak
23:14 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 23:57 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Giuliano, sezon başından bu yana sarı lacivertli formayla çıktığı 14 lig maçında 8 gol attı, 1 asist yaptı.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Giuliano, sezon başından bu yana sarı lacivertli formayla çıktığı 14 lig maçında 8 gol attı, 1 asist yaptı.

Fenerbahçe'de son 5 haftada 5 gol atıp 1 asist yapan Giuliano, sarı lacivertli taraftarların 1. gündem maddesi haline geldi. Alex de Souza'dan sonra takımın en etkili 10 numarası olarak görülmeye başlayan futbolcu, oyun tarzıyla olmasa bile istatistikleriyle efsane ismin yolundan ilerliyor.

Son haftalarda gösterdiği performansları dikkatleri üzerine çeken futbolcu, kendisi için ödenen 7.5 milyon euroluk bonservis bedelinin karşılığını vermeye başlarken Aykut Kocaman'ın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi.

İlk haftalarda sağ bekte oynatılan ve bu yüzden gol yollarında etkili olamayan Giuliano, alışık olduğu forvet arkası bölgesinde ise adeta göz kamaştırdı. Aykut Kocaman'ın koşan orta saha anlayışına tam anlamıyla uyan Giuliano, kazandırdığı puanlarla takımının tekrar şampiyonluk yarışında iddialı olmasında başrol oynadı.

'20 numaralı adam' Giuliano Victor de Paula son 5 haftaya damga vurdu...

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

Transferi olay olmuştu

Giuliano'nun Fenerbahçe'ye transferi Trabzonspor'la iki takım arasında iplerin iyice gerilmesine neden olmuştu. Bordo mavililerin de kadrosuna katmak istediği futbolcu, sarı lacivertli kulübe 7.5 milyon euro ödemesinin ardından İstanbul'un yolunu tutmuştu.


Rusya'da oynaması kesin gibi

Brezilya'da Gremio formasıyla dikkat çeken sonrasında Zenit'e transfer olan Giuliano zaman zaman, Brezilya Milli Takımı kadrosuna davet edilen biri isimken Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra iki kez üst üste A Milli Takım daveti aldı. Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Tite'nin oldukça beğendiği isimler arasında olan Giuliano'nun Rusya'da düzenlenecek olan 2018 Dünya Kupası'nda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Alex de Souza ve Giuliano'nun Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonraki ilk 15 hafta istatistikleri;
Alex de Souza
  • 15 maç
  • 12 gol
  • 8 asist
Giuliano
  • 15 maç
  • 8 gol
  • 1 asist


#Fenerbahçe
#Giuliano Victor de Paula​
6 yıl önce