|

2017 Mayıs'ta 30 milyon Euro sözü

Finansal Fair Play kriterleri doğrultusunda UEFA yetkililerine dün sunum yapan G.Saray, 90 milyon euro zararın 70 milyona indirildiğini belirtti. 2017 Mayıs ayında da 30 milyon euro'ya düşürüleceği garantisini verdi; bir yıl ek süre istedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 08:28 - 6/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Galatasaray'ın mali hesaplarının son 3 yılda UEFA kriterlerine uyup uymadığını belirleyecek kader toplantısı dün İsviçre'de yapıldı. Sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyesi Fatih İşbecer ve sportif direktör Cenk Ergün'ün katıldığı toplantıda iki yönetici, UEFA görevlilerine kulübün mali raporunun sunumunu gerçekleştirdi. UEFA'nın belirlediği yıllık 30 milyon Euro zarar barajını 2014 Mayıs'ında 90 milyon Euro ile üst üste aştığı için 200 bin Euro ceza kesilen G.Saray, ekonomik tabloyu tam olarak düzeltebilmek için 1 yıl ek süre istedi. Ergün'ün UEFA yetkilileri ile yaptığı görüşmede, kulübün son 1 yıldaki mali tablolarını ortaya koyup, iyi gidişi belgeleriyle anlattığı öğrenildi.Ünal Aysal döneminde 90 milyon Euro olan Sportif AŞ zararın, Duygun Yarsuvat döneminde 80 milyon Euroya indirildiği bu sezon yapılan operasyonlarla ise 70 milyon Euro'ya kadar indiği ifade edildi. G.Saray, UEFA'ya, "Bu rakamları 2017 Mayıs'ına kadar 30 milyon Euro'ya indireceğiz" diyerek, 1 yıl ek süre talep ederken, UEFA'nın 15 Ekim'de karar verebileceği de öne sürülüyor.



Ocak bombası Joel Campbell

G.Saray, devre arasında büyük bir bomba patlatmayı hedefliyor. Sarı-kırmızılıarın hedefindeki isim Arsenal'in Kosta Rikalı yıldızı Joel Campbell. Daha önce de adı birçok kez sarı-kırmızılı takımla anılan 23 yaşındaki forvet için yönetim şimdiden kolları sıvadı. Arsenal'da sürekli yedek bekleyen Campbell'ın da teklife sıcak baktığı ifade ediliyor. Bonservisi 5 milyon Euro olduğu öğrenilen Kosta Rikalı golcünün transferi gerçekleşmezse G.Saray'ın, Gaziantepspor'dan Muhammet Demir ile temasa geçeceği öğrenildi. Sarı-kırmızılıların Muhammet için Tarık yada Olcan'dan birini ve 2 Milyon Euro teklif edeceği bildirildi.



Florya'da operasyon!

G.Saray'da Dursun Özbek Yönetimi Florya Tesisleri'nde uzun zamandır tesislerde çalışan personeller konusunda yaptığı araştırmalar sonucu performansa dayalı işten çıkarmalara başladı. Personelden bileti kesilen ilk isim Florya'dan sorumlu müdür Orhan Kemal Şenol oldu. Yönetim Şenol'un yerine Türk Telekom Arena Stad İşletme Müdürü Murat Ersoy'u bu göreve getirecek. Bu ismin ardından yönetimin 5 kişinin daha işine son vereceği belirtildi.



Ekim'de hedef '0' puan kaybı

Başakşehir galibiyetiyle rahat bir nefes alan G.Saray'da hedef Ekim ayını 4'te 4 ile kapatmak. Milli Takım dönüşünde G.Birliği'ni konuk edecek sarı-kırmızılılar, sonra Kadıköy'e F.Bahçe deplasmanına gidecek; ardından da Eskişehir'i ağırlayacak.



Son 6 sezonun en iyisi

Ligde Başakşehir galibiyetiyle puanını 14'e çıkaran Galatasaray, 7. hafta sonunda son 6 sezonun en iyi dönemini geçiriyor. Sarı-kırmızılılar bu performansla geçen sezondan 1 puan, 2013-14 sezonundan da 4 puan daha fazla almış durumda.





#galatasaray
#Dursun Özbek
#Fatih İşbecer
8 yıl önce
default-profile-img