|

3 yılda dünya şampiyonu oldu

Muğlalı 20 yaşındaki milli okçu Yeşim Bostan, 3 yıl önce merakla başladığı okçuluk sporunda Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının yanı sıra, yeni rekorların da sahibi oldu.

Yeni Şafak
14:29 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:36 - 1/06/2015 Pazartesi
IHA

Dünyada ender sporculardan birisi olan ve solak olmasına rağmen, sağ eliyle ok atan genç sporcunun hedefinde 7-15 Haziran tarihleri arasında Amerika'da yapılacak Dünya Gençler Şampiyonası var. Amerika'da ferdi, mix ve normal kategorilerde Bostan'ın hedefi yine altın madalya.



HARMANDAR: “ÖĞRENCİMİZ GURURUMUZ”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, okçuluk alanında kısa zaman diliminde çok büyük başarılara imza atan Yeşim Bostan'ı makamında kabul ederken, “Okçuluk alanında maşallah ödüle doymayan bir öğrencimiz. Daha önce pek çok ödül kazandı. Üniversiteler arası yarışlarda, Türkiye şampiyonasında, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında büyük başarılar elde etti. En son Çin'de yapılan ve Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından yapılan yarışmada dünya birincisi oldu. Kişisel olarak ve üniversite olarak her zaman yanındayız. Ülkemizi bu kadar başarılı bir şekilde temsil eden öğrencimiz bizim gururumuzdur” dedi.



BOSTAN: “HEDEFİM DÜNYADA İLK ÜÇ SIRAYA GİRMEK”

Okçuluk sporuna 3 yıl önce merak sonucu başladığını belirten Yeşim Bostan, “Üç yıldır okçuluk sporu ile uğraşıyorum. Büyük ve Genç Milli Takım sporcusuyum. Çin'de düzenlenen yarışmada Mix takımında Dünya ikincisi olduk. Avusturya'da düzenlenen Grand Prix birinci ayağı bireysel dalda altın madalya elde ettim. Mix takımında ve bayan takımında altın madalya olmak üzere yarışta üç altın madalya ile ayrıldım. Geçtiğimiz haftalar içinde düzenlenen Gençler Avrupa kupasında ise Avrupa rekoru kırdım, aynı zamanda da bireyselde altın madalya kazandım. Ben solak bir sporcuyum. Normalde sol elimle kullanmam gereken oku sağ elimle, baskın gözüm sol olmasına rağmen sağ gözümü kullanıyorum. Şu ana kadarki hedefim dünya sıralamasında ilk 10 içine girmekti. Bunu başardım. Şimdi hedefimi daha da yükselttim ve ilk üçe girmeyi hedefliyorum” diye konuştu.



GÜRSOY: “DÜNYADA AYRICALIKLI BİR SPORCU”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, “Öğrencimiz okçuluk alanında çok başarılı. Uluslararası arenada çok önemli başarıları var. Yapılan akademik düzeydeki bilimsel çalışmalarda dünyanın en popüler sporcularının daha çok solaklardan oluştuğuna ilişkin bilgiler mevcuttur. Futbolda Maradona ve Messi, boksta Muhammed Ali, teniste Rafael Nadal, sanatta Leonardo Da Vinci solaktır. Yeşim de dominant solak sporculardan birisi. Baskın olan sol eliyle değil, sağ eliyle ok atıyor. Bu da onu ayrıcalıklı kılıyor” ifadelerini kullandı.



AVRUPA REKORUNUN YENİ SAHİBİ

Avusturya'nın Klagenfurt kentinde yapılan Gençler Avrupa Kupası 1. Ayak yarışmasında Yeşim Bostan 50 metre 36 ok 354 Puanla Dünya ve Avrupa rekoru kırmıştı. Ayrıca toplamda 702 puan ile Avrupa rekorunun yeni sahibi oldu. Gençlerde Avrupa rekoru daha önce 696 puanla Alman Janine Meissner'e aitti.

#Yeşim Bostan
#dünya ve avrupa şampiyonu
9 yıl önce