|

637 ilçe nüfusunu geçtiler

Adını kapatılan SEKA Kağıt Fabrikası'ndan alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, 51 bin 153 sporcusuyla Türkiye'deki 637 ilçe nüfusunu geride bıraktı.

Yeni Şafak
12:41 - 18/01/2015 Pazar
Güncelleme: 10:44 - 18/01/2015 Pazar
AA
Kulüp Başkanı İslam Yücel, yaptığı açıklamada, 1937'de kurulan tarihi başarılarla dolu köklü bir kulüp olarak, her geçen gün daha da büyüdüklerini söyledi.


Seka Kağıt Fabrikası'nın kapanmasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kulübü bünyesine alarak sporcu yetiştirmeye devam ettiğini belirten Yücel, 28 branşta faaliyet gösterdiklerini ifade etti.


Kulübün sporcu sayısıyla olduğu kadar başarılarıyla da dikkati çektiğine işaret eden Yücel, "Kulübümüzün 51 bin 153 lisanslı sporcusu var, Türkiye'deki 637 ilçeden daha büyük sporcu ordusuna sahibiz. Kağıtspor, geçen yıl Türkiye, Avrupa ve dünyada bin 700'ün üzerinde başarıya imza attı. 2012 Londra Olimpiyatları'na 9 sporcuyla katıldık, 3 kürsü gördük. 2016 Rio Olimpiyatları'nda 10'un üzerinde sporcuyla ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Olimpiyat havuzumuzda 20'nin üzerinde sporcumuz var. Onların her şeyi ile özel ilgileniyoruz" dedi.


Yaklaşık 40 bin lisanslı satranç sporcuları bulunduğunu vurgulayan Yücel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin "Doğru Hamlede Buluşalım Projesi"nin önemine değindi.


Bu yılın sonlarına doğru lisanslı sporcularının 70 bini bulacağını dile getiren Yücel, şöyle devam etti:


"Büyükşehir belediyeleri içinde en çok branş sayısına sahip kulübüz. Bugün ilkokul 3. sınıfa giden çocuğa sorsanız, 'satranç biliyorum' der. Türkiye'deki satranç sporcularının yüzde 10'u Kocaeli'nde. 'Her evde bir Kağıtsporlu' dedik, bunu gerçekleştiriyoruz. 28 branşta kaliteyle varız. Görevli 63 antrenörümüz sporcularımızla yakından ilgileniyor."


- "SBKM ile çocukları, yeteneği olan branşa yönlendiriyoruz"


Kulüp bünyesinde Sporcu Beceri Koordinasyon Eğitim Merkezi (SBKM) kurduklarını belirten Yücel, merkezde spora başlayacak çocukları, ölçümleri yapılarak en uygun spora yönlendirdiklerini ifade etti.


Yaptıkları çalışmanın zaman kaybını önlediğini dile getiren Yücel, şunları kaydetti:


"Çocuk sevdiği spora yönelirse başarılı sporcu yetişme fırsatımız doğuyor. Yaklaşık 4 aydır çalışan merkezde 200 civarında sporcumuz var. Gelen sporcuları alarak yönlendirme yapıyoruz. Kağıtspor, altyapısıyla geliyor, 'sadece lider sporcu olsun' mantığıyla bakmıyoruz. Altyapıyı yapmadan üstyapı yapmıyoruz. Kağıtspor, Türkiye'de marka. Yaklaşık bin 700 derecemiz var. Bundan her sporcunun günde 2-3 madalya aldığı anlamı çıkıyor. Evet, her gün en az 2-3 sporcumuz derece alıyor."
#Sporcu fabrikası Kağıtspor
#lisanslı sporcu sayısıyla 637 ilçe nüfusunu geçti
#Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü
#olimpiyat
#dünya ve Avrupa dereceleri
#lisanslı sporcu sayısı
#amatör spor branşları
#SEKA Kağıt Fabrikası
9 yıl önce