|

70 metrelik golün hikayesini anlattı

Süper Lig'in ilk 5 haftasında 3 penaltı kurtarışı yapmasının yanında 70 metreden attığı golle isminden sıkça bahsettiren Eskişehirspor'un file bekçisi Ruud Boffin, Galatasaray'ın kalecisi Muslera ile kıyaslanmasına yorum yaptı.

Yeni Şafak
17:40 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 14:46 - 27/09/2016 Salı
IHA
Ruud Boffin, 70 metreden attığı gol ve Muslera ile kıyaslanmasına dair açıklamalar yaptı.
Ruud Boffin, 70 metreden attığı gol ve Muslera ile kıyaslanmasına dair açıklamalar yaptı.

Penaltı kurtarışlarının üstüne geçen hafta bir de 70 metreden gol atanEskişehirspor'un file bekçisi Ruud Boffin, Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Muslera ile kıyaslanmaya başladı.



Bugün Muslera ile kıyaslanmasına yorum yapan Boffin, golün hikayesini de paylaştı. Devrede kaleci Kayacan ile konuştuklarını anlatan Boffin şu ifadeleri kullandı:


  • "Maçın ilk yarısı bitince soyunma odasında kalecimiz Kayacan ile konuştum. Kayacan'a 'Şu an 1-0 öndeyiz, bunu devam ettirmemiz lazım. İkinci yarı rüzgar da bizim lehimize olacak.' Hatta bu rüzgarı arkama alınca gol bile atabilirim diye düşündüm. Öyle de oldu. İkinci yarı başladı. Bir serbest vuruş kazandık. Kalecinin öne çıktığını gördüm. Zaten kaleci önündeki oyuncuları organize etmekle uğraşıyordu. Yani kalecide dikkat dağınıklığı vardı. Ben de bundan yararlandım. Direkt kaleye şutu attım ve gol oldu."
"O an sevinme zamanı değildi"

Penaltı kurtarmanın hisle alakalı olduğunu açıklayan Ruud Boffin, gol sonrası takım arkadaşlarını odaklamak için iteklediğini belirtti. Boffin sözlerini şöyle sürdürdü:



  • "Penaltı kurtarmanın özel bir sırrı yok. Türkiye'deki tüm kalecilere sorabilirsiniz. Bunu içinizde hissedersiniz. Yani hissi ve içten gelen bir olay. Geçen hafta attığım gibi bir gol kariyerim boyunca hiç atmadım. Bu ilk oldu. Golden sonra takım arkadaşlarımı ittirmedim. Tabii ki golü attığımdan dolayı sevinçliydim. Ama biz 2-2 yaptık. Bu sevinilecek bişey değildi. Ben takımın 3-2 yapmasını bekliyordum o yüzden onları motive etmeye çalıştım. 2-2 ile bir üzüntüydü. O an sevinme zamanı değildi, odaklanma zamanıydı."
"Muslera inanılmaz ve harika bir kaleci"

Kendisinin her zaman Muslera ile kıyaslandığını ifade eden Boffin, Galatasaray'ın file bekçisinin harika bir kaleci olduğunu dile getirdi. Kalecilerin kıyaslanmasının hoş olmadığını açıklayan başarılı file bekçisi şu açıklamayı yaptı:


  • "Bunu her zaman yapıyorlar. Beni her zaman Muslera ile kıyaslıyorlar. Muslera inanılmaz ve harika bir kaleci. Ama şu anda Muslera Süper Lig'de Galatasaray'ın kalecisi, ben Eskişehirspor'da TFF 1. Lig'de kaleciyim. Yani bu kıyaslamaya kesinlikle gitmiyorum. Ben hiçbir zaman kalecilerinin birbiriyle kıyaslanması taraftarı değilim."


#Eskişehirspor
#Süper Lig
#Ruud Boffin
8 yıl önce