|

A Milli Takım'da Lucescu dönemi başladı

A Milli Takım'da Mircea Lucescu dönemi resmen başladı. Rumen teknik adamla 2+1 yıllık sözleşme imzalandı. İlk basın toplantısında Arda Turan'la ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Lucescu, "Onun milli takıma, milli takımın da ona ihtiyacı var" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:33 - 4/08/2017 Cuma
Güncelleme: 15:41 - 4/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Rumen teknik adam Mircea Lucescu, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü oldu.
Rumen teknik adam Mircea Lucescu, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevi için 2+1 yıllık anlaşma sağladığı Mircea Lucescu ile Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde sözleşme imzalandı.


Mircea Lucescu'nun imza töreninden öne çıkan açıklamalar;
  • "4 sene Türkiye'de çalıştım. Sonra Ukrayna'da bana takım kurma fırsatı verildi. Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna'yı terk etmek zorunda kaldım ve Zenit'e gitmeye karar verdim. 1,5 ay boyunca düşündüm ve sonunda evde duramayacağıma karar verdim. İlk önce Galatasaray ile görüştüm. Galatasaray'ın direktörlük teklifini kabul etmedim. Benim olacağım görevde üstümde birinin olmasının uygun olmayacağını düşündüm. Fatih Terim'le hayatlarımız birbirini takip ediyor gibi. O gidiyor, ben geliyorum; ben gidiyorum, o geliyor. Böyle bir milli takım kurduğu için teşekkür ediyorum. Umarım bir gün Galatasaray'ın başına geçer."
Arda Turan'a açık kapı
  • "Benim amacım bütün oyuncuları bu ülkeye karşı zorunlulukları olduğuna ikna etmek. Arda'yla görüşeceğim. Türk halkının duygusal olduğunu biliyorum. Milli takımın Arda'ya ihtiyacı var, onun da bize. Türk futboluna çok büyük bir sevgi besliyorum. Her sezon ismimi gazetelerde görünce gurur duyuyorum."

#Lucescu
#Milli Takım
7 yıl önce