|

Aatif: Türkiye'yi çok seviyorum

Fenerbahçe'nin Faslı oyuncusu Aatif Chahechouhe, “Şu an müslüman bir ülkedeyim. Hayatımda tamamıyla değişiklik oluşturuyor bu durum. Müslümanlığı istediğim gibi yaşadığım ve Türkiye'yi çok sevdiğim için kendimi evimde hissediyorum. Kalbimde çok büyük yeri olan bir ülkedeyim” dedi. Attıf ayrıca Süper Lig'de en beğendiği oyuncunun Galatasaray'ın golcüsü Bafetimbi Gomis olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 09:38 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Aatıf bu sezon sarı-lacivertli formayla 3'ü ilk 11 olmak üzere 13 resmi maçta forma giydi.
Aatıf bu sezon sarı-lacivertli formayla 3'ü ilk 11 olmak üzere 13 resmi maçta forma giydi.

Fenerbahçe'nin son haftalardaki formda futbolcusu Aatif Chahechouhe, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının yanında, sarı-lacivertli taraftarlar ve kendi kariyeri hakkında Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de Müslümanlığı istediği gibi yaşadığı ve kendini evinde gibi hissettiği için çok mutlu olduğunu belirten Faslı oyuncu, “Fas kökenliyim ancak Fransa'da doğup büyüdüm. Şu an müslüman bir ülkedeyim. Hayatımda tamamıyla değişiklik oluşturuyor bu durum. Müslümanlığı istediğim gibi yaşadığım ve Türkiye'yi çok sevdiğim için kendimi evimde hissediyorum. Türkiye'yi çok iyi tanıyorum. Çocuklarım çok iyi Türkçe konuşuyor. Eşim de çok seviyor burayı. Futbol yaşamım bittiğinde de Türkiye'de yaşamak istiyorum. Kalbimde çok büyük yeri olan bir ülkedeyim” dedi. Sezonu da değerlendiren Aatif, “Sezonun ikinci yarısından itibaren her şey mümkün. Eğer mental açıdan bu yapıyla devam eder ve takım içindeki bütünlüğü koruyabilirsek inşallah sezonu şampiyon tamamlayan takım biz olacağız” diye konuştu.


"Gitmeyi hiç düşünmedim"
Sezon başında takımdan gönderilecek futbolcularla birlikte adın geçiyordu. Ancak şu anda ilk 11'in vazgeçilmezleri arasındasın. Bu konuda neler düşünüyorsun?
  • "Transfer dönemlerinde çok fazla şey söyleniyor. Buradan gitmek gibi bir düşüncem kesinlikle yoktu. Kulübüm de bana böyle bir şey iletmedi. Ben her zaman burada kalmaya odaklanarak konsantrasyonumu üst düzeyde tutmaya çalıştım. Şansın bir gün bana geleceğini biliyordum. Gelen şansı da en iyi şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. Son 3 maçımızı da kazandık. Yolumuza aynı şekilde devam etmek istiyoruz."
Geçen sezon Adanaspor maçında oyundan çıkarken taraftarlar tarafından ıslıklanmana rağmen mücadeleni sürdürdün ve son Kasımpaşa maçında ayakta alkışlandın. Bu konuda neler söylemek istersin?
  • "Futbol böyle bir oyun. Bir gün takıma fazlasıyla katkı sağlayıp alkışlanır, bir gün ise gününüzde olmadığınız bir mücadelenin ardından maç sonu ya da oyundan çıkarken ıslıklanırsınız. Zor olsa da bunu kabul etmek gerekiyor. Kasımpaşa maçında alkışlanmak beni ayrıca mutlu etti. Performansımı her zaman en üst seviyede tutmak için çalışıyorum."

"Şampiyon biz olacağız"
Kasımpaşa galibiyetiyle yeniden şampiyonluk potasına girdiniz. Sezon sonuna dair herhangi bir öngörünüz var mı?
  • "Son 3 maçı da kazanmamız, yukarıyı yakalamamız adına iyi oldu. Ve istediğimizde yenemeyeceğimiz takım olmadığını gördük. Farkı 9'dan 3'lere, 4'lere düşürdük. O yüzden sezonun ikinci yarısından itibaren her şey mümkün. Eğer mental açıdan bu yapıyla devam edersek ve takım içindeki bütünlüğü koruyabilirsek inşallah sezonu şampiyon tamamlayan takım biz olacağız."
Kasımpaşa maçının ardından Fenerbahçe taraftarına bir mesajın var mı?
  • "Bu hafta geldikleri gibi yine stadımıza gelip tıklım tıklım doldursunlar. Taraftarlara ihtiyacımız var. Onlar arkamızda olursa inşallah sezonu şampiyon olarak tamamlayacağız. Onlar arkamızda durdukça herkes farklı oluyor saha içerisinde. Bunun için desteklerine her zaman ihtiyacımız var."
Geçen sezon 18 maçta 5 gol atıp, 5 asist yaptın. Bu yıl ise henüz asistin ya da golün yok...
  • "Bugüne kadar hep gole yakın ve gol atan bir futbolcu oldum. Sahada da elimden gelen herşeyi yapıyorum. Girdiğim pozisyonları şu ana kadar değerlendirememiş olabilirim ancak, asıl önemli olan takımın kazanması ve bizim zirve yarışı içinde olmamız. Takım bu şekilde devam ettikçe ben de gollerime kaldığım yerden devam edeceğim."
"Hücumdaki her yerde oynarım"
Takımda farklı bölgelerde görev alıyorsun. Kendini en rahat hissettiğin ve takıma en çok katkı sağladığını düşündüğün pozisyon neresi?
  • "Hücum noktalarındaki her pozisyonda oynayabilecek özellikte bir oyuncuyum. Sivasspor'da oynadığım dönemde de 10 numara veya sol kanat pozisyonunda görev alıyordum. Açıkçası kendimi en rahat hissettiğim yerler 10 numara ve sol kanat. Ama ben her zaman hocanın hizmetindeyim ve onun görev verdiği her yerde oynamaya hazırım. Sağda, solda, 10 numara pozisyonunda ya da forvette bu hiç fark etmez. Şu anki hocamız Aykut Kocaman da benim her pozisyonda oynayabileceğimi biliyor."
2018 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde eden ülken, Fas Milli Takımı'ndan bir davet bekliyor musun?
  • "Tabii ki Fas Milli Takımı'nda oynamayı çok isterim. Bu benim rüyam. Bu sezon göstereceğim performansa bağlı bu durum. Önce Fenerbahçe ile Süper Lig'i hedeflediğimiz yerde bitirmemiz gerekiyor. Ardından bu konuyu düşünebilirim. Ancak söylediğim gibi 2018 Dünya Kupası'nda Fas Milli Takımı'nın formasını giyebilmek benim için bir rüya. Bunu başarmak için çalışmalarımı sürdürüyorum."
"Galatasaray düşüşte"

Fenerbahçe'nin etkili isimlerinden Aatif Chahechouhe, 'Süper Lig'in en iyi takımı ve favori oyuncun kim' sorusuna karşı verdiği cevapta, Galatasaray'ın sezona istediği gibi başladığını ancak şuan da düşüşte olduğunu belirtti. 31 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de en çok beğendiği futbolcunun gol kralı konumunda bulunan Bafetimbi Gomis'in olduğunu belirterek, “Her büyük takımın iyi olduğu dönemler gördük sezon içinde. Örneğin Galatasaray sezona iyi başladı ama şu an bir düşüş içindeler. O yüzden sezon içinde takım performansları değişiyor. Medipol Başakşehir'i de örnek verebilirim. Bir bütün olarak oynadıklarından ve sakinliklerini sahada koruduklarından dolayı şu anda iyi gidiyorlar. Ancak süreklilik önemli. Futbolcu olarak bizim takımdan Giuliano'yu rahatlıkla söyleyebilirim. Fenerbahçe'ye gelme kararı verdi. Fenerbahçe'de çok iyi performans sergiliyor. Bu kolay değildir. İnşallah bunu devam ettirir. Başka bir takımdan örnek vermek gerekirse, Galatasaray'dan Gomis'in performansını beğeniyorum" diye konuştu.


"Nereden geldiğimi biliyorum"
Fransa'da işşsizlik yardımı aldın, daha sonra Nancy'e transfer oldun ve hayatın değişti. Bu dönemden kısaca bahseder misin?
  • "İlk profesyonel sözleşmemi 23 yaşında yani çok geç imzaladım. İşsizlikten dolayı sıkıntılar çekiyordum. Herhangi bir teklif yoktu. Nancy'e ilk imzamı attığımda bu işi yapacağıma dair özgüvenim geldi. Nancy'den sonra Bulgaristan ve Türkiye'de oynadım. Pek bir şey değişmedi hayata bakışım hakkında. Nereden geldiğimi bildiğim için ayaklarım yere sağlam basıyor her zaman."

#Fenerbahçe
#Aatif Chahechouhe
#Fas
6 yıl önce