|

Ahmet Nur Çebi'den transfer açıklaması

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın yaptığı antrenmanı izlerken basın mensuplarına Talisca, Aboubakar, Gökhan Töre ve Şenol Güneş'in durumuyla ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Yeni Şafak
13:51 - 27/04/2017 Thursday
Güncelleme: 14:02 - 27/04/2017 Thursday
IHA
Ahmet Nur Çebi merak edilen soruları yanıtladı.
Ahmet Nur Çebi merak edilen soruları yanıtladı.

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlıların bu sabah yaptığı idmanı izledi. Çebi, idmanın bir bölümünde basın mensupları ile sohbet ederek, Şenol Güneş, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar'ın sezon sonu takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Talisca kalmak istiyor"
  • Talisca formu itibari ile çok gündemde olan bir oyuncu. Biz de onun bu formundan çok mutluyuz. Bir yıl daha sözleşmemiz var ve kendisi de kalmak istediğini her fırsatta söylüyor. Ama transferin de bazı gerçekleri var. Benfica eğer Talisca'yı satmak isterse anlaştığı rakamı önce bize teklif etmek zorunda. Eğer biz önerdikleri rakamları kabul edersek bizde kalır, kabul etmezsek ve bu çok önemli bir ayrıntı oyuncunun kendisi de gitmek isterse başka takıma gider. Buna yapacak bir şey yok. Çünkü zaten satın alma opsiyonu 25 milyon euro ve bizim bu rakamı vermemiz mümkün değil. Ama bir gerçek var. Benfica eğer Talisca'nın değerini daha da artırmak istiyorsa bir yıl daha bizde kalmasını isteyecektir. Doğrusu da budur, bir yıl daha bizde kalırsa hem Benfica'ya hem bize çok faydalı olacaktır.
"Aboubakar için Porto ile görüşeceğiz"
  • Aboubakar'ın satın alma opsiyonu zaten bizde. Ama o rakam da 10 milyon euro. Önce kiralık olarak kalması için görüşeceğiz ama Porto'daki sözleşmesinin 1 yıl sonra bitecek olması bu ihtimali neredeyse sıfıra indiriyor. Çeşitli opsiyonlar var bunların üzerinde çalışıyoruz. Çünkü 10 milyon euro veremeyiz. Bizim bu transfer döneminde bir futbolcu için verebileceğimiz maksimum rakam 5-6 milyon euro seviyelerinde olacak, bu rakam da satacağımız oyunculardan gelecek rakamlara göre şekillenecek. Porto ile oturup konuşacağız ve bu transferi makul bir rakama çekmeye çalışacağız. Şimdiden konuşmak için erken. Transfer döneminde her an her şey değişebiliyor.
"Yüzde 100 kalacak"
  • Şenol hocamızın bir yıl daha opsiyonu var. Ama sürekli haber yapılıyor. Bakın net söylüyorum Şenol Güneş yüzde 100 kalacak. Yüzde 99 bile demiyorum, yüzde 100 diyorum. Daha ne söyleyeyim.

Gökhan Töre dönüyor

Son olarak Gökhan Töre'nin önümüzdeki sezon takıma katılacağını aktaran Çebi, Şenol Güneş'in Töre'yi eski formuna ulaştıracağına inandığını da sözlerine ekledi.

#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#Vincent Aboubakar
#Anderson Talisca
7 years ago