|

Ailemin Türklüğü öğrenmesini istiyorum

Süper Lig'in gol kralı Bafetimbi Gomis “Türklerin beni ülkelerine kabul etmelerini, sevmelerini, saymalarını, ailemin de tecrübe etmesini istediğim için onları da buraya çağırdım. 4 yıldızı takmış olması, o kadar kupayı almış olması G.Saray’ın büyüklüğünü gösteriyor. Benim oynayabileceğim tek yer de burasıydı” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 03:32 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Süper Lig'in gol kralı Bafetimbi Gomis
Süper Lig'in gol kralı Bafetimbi Gomis

Süper Lig’in ilk 5 haftasında rakip ağlara 7 gol gönderen, performansı ve gol sevinciyle de sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kuran Bafetimbi Gomis, Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu. Galatasaray’a transfer olmasından bu yana geçen 3 ayı değerlendiren Fransız golcü, "Benim için çok güzel geçti. Galatasaray’ı keşfetmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Burası bir aile gibi. İnsanlar beni iyi bir şekilde karşıladı. Burada takım arkadaşlarıma, teknik ekibe ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Beni ayrıca havaalanında da taraftarlar çok güzel karşıladı. Onlar sayesinde de hızı bir şekilde adapte olabildim Galatasaray’a" diye konuştu. Kendisini takıma kazandıran Cenk Ergün'e teşekkür eden Gomis, “Bu bir takım projesiydi. Bu konuda beni buraya getirdiği için ona çok fazla borçluyum. Bana inandı ve güvendi. Ona ve hocaya sonsuz saygılarımı iletiyorum” dedi.

BENİM İÇİN ÇALIŞMA PRENSİBİ ÇOK ÖNEMLİ

Taraftarla çok iyi bir bağ kurduğunu belirten başarılı golcü, “Benim için çalışma prensibi çok önemli. Burada Marsilya’da olduğu gibi baskılı bir çalışma ortamı var. Bu benim tarzım. İki sene boyunca Galatasaray’ı takip ettim ve kulübü tanımaya çalıştım. Beni seveceklerini tahmin ediyordum. Galatasaray’ın hedeflerini gerçekleştirebilecek bir golcü olduğumu düşünüyorum. Havaalanındaki karşılamadan çok fazla etkilendim. 32 yaşıma geldim ve bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Açıkçası hazır olmadığım ilk maçlardan sonra biraz üzüldüm. Çünkü Avrupa kupalarında devam etmek istiyorduk ve edemedik. Bu sevinci onlara yaşatamadım. Ancak bunu telafi etmek için çok çalışıyorum, gayret gösteriyorum. Taraftarların beklentilerinin büyük olduğunun bilincindeyim ve bu beklentiyi karşılamak için de her şeyi yapacağım” ifadelerini kullandı.

TÜRK İNSANIYLA SEVGİMİZ KARŞILIKLI

Türkiye'de çok iyi karşılandığını ve ailesinin de bu durumdan memnun olduğunu belirten Fransız golcü, “Türkiye’de kötü şeyler olduğunu duyuyordum televizyondan ama buraya gelince farklı bir ortam olduğunu gördüm. Türkiye’ye gelince açıkçası insanların beni ne kadar benimsediğini gördüm. Onun üzerine de ailemi çağırdım. Burada Türklerin beni ülkelerine kabul etmelerini, sevmelerini, saymalarını ailemin de tecrübe etmesini istediğim için onları da buraya çağırdım. Ailem ve çocuklarımın Türklüğü öğrenmesini, görmesini, buraya uyum sağlamalarını, dilini öğrenmelerini çok istedim ve onlar da bunun üzerine geldi. Bunun taraftarlarla, Türk insanı ile karşılıklı bir aşk olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

TAKIMLA BİRLİKTE FORM TUTTUM

Geldiğinde tam hazır olmadığını ama çalışarak bu açığı kapattığını dile getiren Gomis, “Yeni takım ve yeni arkadaşlarımla beraber de oynamayı öğrendim. Onlarla birlikte form tuttum. Galatasaray taraftarlarının oluşturduğu beklenti beni olumlu etkiliyor. Bu beklentiyi kaldırabilen bir oyuncu ancak büyük takımlarda oynayabiliyor. Ben de ancak beklentilerin yüksek olduğu yerlerde oynayabiliyorum. Galatasaray’ın da tarihi zengin olan bir kulüp olduğunu biliyorum. Baktığınız zaman 4 yıldızı takmış olması, o kadar kupayı almış olması Galatasaray’ın büyüklüğünü gösteriyor. Benim oynayabileceğim tek yer de burasıydı” dedi.


ŞAMPİYONLUK YAŞAMAK İSTİYORUM

Daha önce kariyerinde lig şampiyonluğu yaşamadığını söyleyen Bafetimbi Gomis, “Bu süreç içerisinde Galatasaray benim için önemli bir şans. Kariyerimde çok fazla gol atmış olsam da lig şampiyonluğu kazanan bir takımda ne yazık ki olamadım. Fakat kendime ve takımıma güveniyorum. Bu noktada Allah’a inanıyorum. Galatasaray’a daha önce de gelebilirdim ama Allah şimdi gelmemi istedi. Galatasaray’ın zirvede olması için elimden gelebilecek en yüksek performansı göstereceğim. Fakat bu sadece benimle biten bir şey değil. Takım çalışması da önemli. Ama ben en iyisinin yapılması için elimden gelen her şeyi yapacağım” şeklinde konuştu.


#Galatasaray
#Gomis
7 yıl önce