|

Akıllı ve sabırlı olmalıyız

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi G Grubu 2. maçında Leipzig'e karşı oynayacakları maçın önemine vurgu yaparak hedeflerinin iyi oyun olduğunu söyledi. Deneyimli teknik adam, Alman temsilcisine karşı maçı kazansalar bile, gruptan çıkmanın garanti olmadığını dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 03:37 - 26/09/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Beşiktaş, Alman ekibi Lepzig ile kozlarını paylaşacakl
Beşiktaş, Alman ekibi Lepzig ile kozlarını paylaşacakl

Beşiktaş'ın Leipzig ile oynayacğı maç öncesi açıklamalarda bulunan teknik direktör Şenol Güneş, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirtti. Leipzig maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Şenol Güneş, "Grupta ikinci maçımızı oynayacağız. Monaco-Porto maçı da bizim maçımız da önemli. Leipzig, 4. tordaba olmasına rağmen, diğer takımlardan hiçbir farkı olmayan ve disiplinli bir takım. Sert oynayan ve önde de baskı yapabilen bir takım. Geçen sene Almanya Ligi'nde iyi bir çıkış yaptılar. Yeni bir takım görüntüsü var, onun için 4. torbadan gruplara girdiler. Oynadıkları oyunla diğer takımlardan daha sürpriz yapabilecek bir takım. İlk maçta kendi sahasında zorlandı, bunun sebebi savunma yapan takımlara karşı biraz daha zorluk çekiyorlar. Hızlı oyuncuları var. Hücuma dönük çok yetenekli bireysel oyuncuları var. İyi bir takımla oynayacağız. Akıllı, sabırlı bir maç oynamalıyız. Takım olarak da son idmanı yapıp Leipzig maçını da kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

  • Beşiktaş dev adım peşinde
  • Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu ikinci maçında bugün Almanya temsilcisi Leipzig'i konuk edecek. Grubundaki ilk maçında Porto'yu deplasmanda 3-1 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, rakibini yenerek üst üste ikinci galibiyetini almaya çalışacak. Beşiktaş, Leipzig'i yenerse 6 puana ulaşarak gruptan çıkma iddiası adına önemli bir adım atacak. Siyah-beyazlı ekibin bu sezon başı itibarıyla en büyük sıkıntıyı yaşadığı sağ bekte görev alan Gökhan Gönül ile Adriano Correia, sakatlıklarını atlatarak takımla çalışmalara başladı. Sezon başında ameliyat olan Gökhan Gönül'ün yokluğunda sağ bekte oynayan ancak sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyen Adriano, bugünkü karşılaşmada teknik direktör Şenol Güneş'ten forma bekleyecek. Beşiktaş'ın rakibi Leipzig ise gruptaki ilk maçında Fransa temsilcisi Monaco ile evinde 1-1 berabere kaldı. Alman ekibinin kadrosunda yer alan Armindo Bruma, geçmiş sezonlarda Süper Lig takımlarından Galatasaray forması da giydi. Bruma, geçen sezonun ilk yarısında Beşiktaş ile Galatasaray arasında Vodafone Park'ta oynanan ve 2-2 biten mücadelede, sarı-kırmızılı ekibin bir golünü atmıştı. Beşiktaş, Leipzig'i mağlup ederek Vodafone Park'ta ilk Şampiyonlar Ligi galibiyetini almaya çalışacak.
DERBİYİ CUMA OYNAYABİLİRDİK

Derbi sonrası oyuncuların durumunun sorulması üzerine ise Güneş, "Derbiyi neden Cuma günü oynamadığımızı bilmiyorum? Bunu bir sitem olarak söylemiyorum. Gençlerbirliği maçını milli maç sonrası Cuma günü oynadık. O maçı Cuma günü oynadıysak, bu maçı neden oynamadık? Futbolda fiziksel, zihinsel her iş var. Önemli olan yağmur yağdığı zaman şikayetçi olmak yerine, yağmur yağdığını bilmek ve bunu söylemek gerek. 'Yağmur yağıyor' deyince 'Bana ördek mi' diyorsun diyenler var" yanıtını verdi.

GRUPTAN ÇIKMAK GARANTİ DEĞİL

Maçı kazanmaları durumunda puanlarını 6'ya çıkaracaklarını hatırlatan Güneş, "Önemli olan sahadaki oyun. Kendi oyunumuzu oynayacağız. Sonucu hep birlikte göreceğiz. Bu maçı alsak da kaybetsek de hiçbir garanti yok. Ancak galibiyette gruptan çıkma yolunda bir avantaj sağlar. Geçen sene de önceki sene de iyi gitmemize rağmen son maçlarda kaybettik (Lizbon ve Dinamo Kiev maçları). Onun için kazanmak için her yol mübah değil. Sadece kazanmak için çalışacağız" açıklamalarını yaptı. Medel'in Fenerbahçe maçında elinden gelen gayret gösterdiğini vurgulayan Güneş, "Pozisyon olarak ideali orta saha. Şu anda Gökhan ve Adriano olmadığı zaman Medel ve Necip kullanılacak. Bunlar günlük değişen hadiselerdir. Takımın oynamaya yakın oyuncuları belli olsa bile, bireysel değişiklikler olacaktır. Medel, bu maçta da elinden gelen gayreti gösterdi. İyi niyetli. Daha iyi durumda" ifadelerini kullandı.

KÜFÜR İDDİALARINA YANIT

F.Bahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu'nun kendisinin derbide atılırken küfür ettiği yönündeki ifadeleri de sorulan Güneş, şöyle konuştu, "Ben maçtan sonra hiçbirinize beyanat vermediğim halde ağzımdan sözler çıkıyor. Penaltı pozisyonları var, ana avrat küfür edildi, para atıldı. Hiçbir şey yapılmadı. Orada ne söylediğimi ben de bilmiyorum. Pozisyonda kendi kendime söylenerek geri geldim. Sağ olsun, beIN Sports bu çekimleri iyi yapıyor. Ali Palabıyık'ın seyircimiz önünde oynadığımız maçta neler yaptığını biliyorsunuz. Orada önümdeki olayda 'Artistik yapıyor. Neden faul verdin' dedim. Çıkarken yine anneme küfür ettiler. Sizin derdiniz yarınki maç değil, kavga olsun. Yeni gündem yapmaya çalışıyorsunuz. Ben o işte yokum” dedi.


Cenk Tosun: Motivasyonumuz çok yüksek

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig'le oynanacak maçtan önce basın toplantısına katılan Cenk Tosun, "Gerekli hazırlıkları yaptık ve Leipzig maçına yüzde 100 hazırız” dedi. Beşiktaş'ın rakibini değerlendiren Cenk, "Çok zor bir maç bizi bekliyor. Bu kısa süre içinde kendimizi sıfırladık. Porto maçından sonra bu maçı da kazanıp 6 puan ile gruptaki liderliğimizi sürdürmek istiyoruz. Bundesliga'yı çok yakından takip ediyorum. Leipzig'in son 2 senede yaptıkları çok iyi. 2 senede 2. Lig'den Şampiyonlar Ligi'ne gitmelerini kimse beklemiyordu. Dinamik ve çok koşan bir takım. Hocamızdan gerekli talimatları aldık. Maça hazırız ve 3 puan için elimizden geleni yapacağız. Her gol forvet için güzeldir. Tabii jeneriklik olunca daha da mutlu oluyoruz. Kafamda oluşturduğum bir gol yok. Gol atınca ama takım kazanamayınca gerçekten bir anlamı olmuyor" dedi. Fenerbahçe derbisi hakkında konuşmak istemeyen Cenk, "Takım olarak motive durumumuz gerçekten çok yüksek. 3 gün vücudu sıfırlamak için çok ideal bir süre. İnşallah galip gelen takım biz olacağız. Derbi ile alakalı detaya girmek istemiyorum. Rus hakemi biz de iyi tanıyoruz ama hakeme göre bir çalışmamız olmadı" ifadelerini kullandı.


Beşiktaş Uganda takımı mı?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tivibuspor'a konuşan Orman, bugünkü Leipzig maçını kazanmak istediklerini belirtirken, F.Bançe derbisiyle ilgili yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Orman yaptığı açıklamada, "F.Bahçe maçındaki kırmızı kartı Quaresma'ya hiç yakıştıramadım. Böylesine üst seviyeli oyuncular kendini daha iyi kontrol etmeli ama işte hata yapılabiliyor. Caner Erkin'le de maç öncesi konuştum. Futbolcularım, benim ailemin bir parçası. Onlar benim himayem altında. Onlara yapılanlar... Ayıp yani. Beşiktaş 2 sene şampiyon olunca bu sene engellenmesi gereken bir takım oldu. F.Bahçe maçından sonra diyorlar, 'Türkiye için kazandık diye.' Ne alakası var? Beşiktaş, Uganda takımı mı? Bunlar maalesef böyle. Bizi aşağı çekmeye çalışacaklardır. Güç birliği yapılabilir. Biz işimizi yapacağız. Kimsenin ne dediği önemli değil. Problem olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

F.BAHÇE İLE 110 SENEDİR OYNUYORUZ

F.Bahçe ile 110 senedir maç yaptıklmarını belirten Orman, "Allah nasip edecek 110 sene daha maç yapacağız. Ülkenin kısır kavgaları da seviyenin düşürülmesiyle beraber, maalesef muhatap olmak zorunda kalıyoruz. Çarşamba günü her şeyin cevabını vereceğiz. Bizi kibirli göstermeye çalışıyorlar ama biz mütevaziyiz. Avrupa'da, dünyanın her yerinde en çok konuşulan takım Beşiktaş. Dünyadaki en iyi müslüman takımı da Beşiktaş olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.


Cesur oynarsak Beşiktaş'tan puan
ya da puanlar alabiliriz

Leipzig Teknik Direktörü Ralph Hasenhüttl, bugün deplasmanda Beşiktaş ile yapacakları maçta puan almak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Vodafone Park'ta yapılan basın toplantısında açıklamada bulunan Hasenhüttl, "Cesur ve az hatayla oynarsak buradan puan ya da puanlarla ayrılacağımızı düşünüyorum" dedi. Beşiktaş'ın hızlı ve etkili oynadığını aktaran Avusturyalı çalıştırıcı, şunları kaydetti: "Biz genç bir takımız. Beşiktaş hızlı ve etkili oynuyor. Bu seviyede herkes hızlı oynamak zorunda yoksa Şampiyonlar Ligi'nde tutunamaz. Kompakt oynamamız, alan daraltmamız ve bire bir yakalanmamamız lazım. Defansif oyunda yardımlaşmamız önemli. Quaresma ve Babel'in kanatlarda etkin olduğunu biliyoruz. Beşiktaş'ın hücum anlamında zengin olduğunun farkındayız." Avusturyalı teknik adam ayrıca, havalimanında çok iyi karşılandıklarını ve yaşanan küçük problemin kendilerinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

#Beşiktaş
#Leipzig
#UEFA
٪d سنوات قبل