|

AKPM'den FIFA'ya: O seçim tekrarlansın

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FIFA) 2022 Dünya Kupası'nın düzenleneceği ülkenin belirlenmesi için yeniden oylama çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
17:11 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 15:13 - 27/01/2015 Salı
AA
AKPM'nin Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Komisyonu tarafından kabul edilen raporda, "FIFA'nın 2022 Dünya Futbol Şampiyonası için Katar'ı seçme kararı, yasa dışı ödemeler nedeniyle tamamen kirlendiğinden dolayı yeniden sağlıklı şartlarda bir seçim yapılmalıdır" ifadesi yer aldı.


Raporda, İngiliz Sunday Times gazetesinin, 'FIFA Başkan Yardımcısı Muhammed Bin Hammam'ın Afrika futbolunun 30'dan fazla temsilcisine önemli miktarda para aktardığı' iddiasının 2 Aralık 2010 tarihindeki oylamada Afrika Futbol Federasyonu (CAF) temsilcilerinden gelen oyları doğruladığı belirtildi.


Komisyonun raporuna göre Katar; Avustralya, Japonya, Güney Kore gibi rakiplerini CAF üyelerinden gelen oylarla geride bıraktı.


Raporu hazırlayan İngiliz Parlamenter Michael Connarty, Sunday Times gazetesinin elde ettiği belgeleri incelediğini ve yasa dışı para aktarımının açık şekilde ortaya konduğunu belirtti. Connarty, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nde (UEFA) şeffaflığın artırılması ve yönetimin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.


AKPM Komisyonu'nun raporu, 20-24 Nisan tarihlerinde düzenlenecek ve FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın da katılacağı AKPM nisan oturumlarında tartışmaya açılacak.


Sunday Times'ın haberinde, Katar'ın Dünya Kupası'na evsahipliği yapabilmek için bazı FIFA yetkililerine 5 milyon dolar rüşvet verdiği iddia edilmişti.
#AKPM
#FIFA
#Katar
#UEFA
#2022 Dünya Kupası
#futbol
9 yıl önce