|

Alanyaspor-Galatasaray: 2-3

33. haftanın kapanış maçında Galatasaray, Alanyaspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti.

Yeni Şafak
21:52 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 21:58 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaraylı oyuncuların gol sevinci.
Galatasaraylı oyuncuların gol sevinci.

Galatasaray maça iyi başlayan takımdı. Özellikele Bruma rakip defansı zorlayan isim oldu. 14. dakikada Galatasaray öne geçti. Sneijder'in pasıyla ceza sahası yayı içinde topla buluşan Bruma'nın plase vuruşunda top ağlarla buluştu. 17. dakikada sarı-kırmızılılar, farkı 2'ye çıkardı. Sneijder'in pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Bruma, Sackey'den sıyrıldıktan sonra pasını penaltı noktası yakınındaki Podolski'ye çıkardı. Podolski'nin şutunda defansta Lazic, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. Dönen topu altıpas gerisinde kontrol eden Sinan Gümüş'ün vuruşunda top filelere gitti.

Karşılaşmada gol yağmuru 23. dakikada Aytemiz Alanyaspor Vagner Love ile farkı bire indirdi. Sol taraftan Galatasaray ceza sahası içine giren Nskala, topu Vagner Love çıkardı. Brezilyalı oyuncu, Semih Kaya'ddan sıyrıldıktan sonra şık bir bir vuruşla bu sezonki 22. golüne imza attı.

Ancak Alanya'nın umudu da 4 dakika sürdü. 27. dakikada Galatasaray, bir kez daha 2 farklı üstünlük kurdu. Sneijder'in pasıyla soldan ceza sahasına girerek son çizgiye inen Linnes'in geri çıkardığı topa altıpas gerisinde Sinan Gümüş bekletmeden vurdu ve farkı tekrar ikiye çıkardı. Sinan böylece son 2 haftadaki 3. golüne imza atmış oldu.

2. yarıda karşılıklı ataklarla geçilirken, 75. dakikada Alanyaspor bir penaltı kazandı. Atışı kullanan Love bu sezonki 23. golüne atarak Alanyaspor'a bir kez daha umut verdi.

Ancak başka gol olmadı ve Galatasaray karşılaşmayı 3-2 kazandı. Böylece 61 puana yükselen Galatasaray Fenerbahçe ile puanını eşitledi ve 3. lük şansını son maça taşıdı.


#Alanyaspor
#Galatasaray
7 yıl önce