|

Alimoğlu'ndan bronz madalya

1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) erkekler 50 metre tabanca kategorisinde bronz madalya kazanan milli atıcı Abdullah Ömer Alimoğlu, hedefinin kota alarak olimpiyatlarda dereceye girmek olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
12:50 - 20/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:55 - 20/06/2015 Cumartesi
AA

Alimoğlu yaptığı açıklamada, oyunlarda madalya kazandığı için mutlu olduğunu belirterek, "Çok daha güzel neticeler elde edebilirdim fakat biraz şanssızlık yaşadım. Kariyerimdeki ilk madalyam, benim için çok güzel oldu. Artık geleceğe daha güvenle bakabilir, güvenle atış yapabilirim. Atıcılık camiası için de güzel oldu, buradan madalyasız ayrılmamış olduk" ifadelerini kullandı.



Gümüş madalyayı kaçırdığı son atışı sırasında baskı ve stres hissettiğini kaydeden milli atıcı, "Orta halli bir atış yapsam bile hem gümüş madalya hem de olimpiyat kotası geliyordu ama kotayı da kaçırmış olduk. O atışı nasıl yaptığımı bile anlamadım. Finaldeki baskı ve stresin üstesinden gelmek çok zor" değerlendirmesinde bulundu.



Yaklaşık bir yıldır olimpiyat kotası almak için çalıştığını aktaran Alimoğlu, "Tabii ki benim ve tüm sporcular için en büyük hedef olimpiyatlar. İki arkadaşımız tabancada kota aldı. Diğer branşlarda da alanlar var. Artık ben de olimpiyat kotası almak ve orada madalya kazanmak için mücadele edeceğim. Önümüzde Avrupa şampiyonası ve Dünya Kupası var, inşallah oralarda kota alabilirim" dedi.



Atıcılıkta her zaman üst seviyede mücadele etmenin zor olduğunu hatırlatan Abdullah Ömer, "Dünya sıralamasında ilk 15-20 kişilik grup arasına girdiğiniz zaman madalya alma ihtimaliniz çok yüksek. Orada tutunduğunuz takdirde her zaman olmasa da iyi olduğunuz dönemlerde madalya alabiliyorsunuz. O grubun içerisine girip sürekli madalya için mücadele etmeye çalışacağım" diye konuştu.



Türkiye olarak son 4-5 yıldır atıcılıkta özellikle tabanca ve trap kategorilerinde yükselişe geçtiklerini belirten milli sporcu, "Türkiye'de atıcılık eskiden bu seviyede değildi. Finallere gitmeye başladıktan sonra madalyalar ve olimpiyat kotaları gelmeye başladı. Hemen hemen her sporcu, finale gidemese bile ucundan kaçırıyor. Son olimpiyatta en yüksek sayıyla katılım yapmıştık, inşallah bu sefer onu da aşarak gideriz. Artık daha büyük madalyalar için çalışacağız. Çünkü Avrupa'da ve dünyada madalya almayan sporcumuz kalmadı" şeklinde konuştu.



#1. Avrupa Oyunları
#abdullah ömer alimoğlu
#bronz madalya
9 yıl önce