|

Almanya 1.93'lük gurbetçi yıldızı konuşuyor

Kaiserslautern takımının altyapısında forma giyen 17 yaşında ve 1.93 boyunda Ünal Altıntaş sergilediği futbolla tüm dikkatleri üzerine topladı.

Yeni Şafak
16:16 - 14/01/2016 Perşembe
DHA

Almanya bu günlerde yeni yıldız adayını konuşuyor. Alman 2. Lig takımlarından Kaiserslautern takımının altyapısında forma giyen 17 yaşındaki gurbetçi oyuncu Ünal Altıntaş, oynadığı futbolla adından söz ettiriyor.






1.93'lük stoperin menajeri Hüseyin Çalhanoğlu

U-17 Türkiye milli takımında da görev yapan genç stoper 1.93'lük boyu, hava toplarındaki hakimiyeti ve oyun zekasıyla Alman takımlarının gözdesi durumunda.



Genç oyuncunun menajerliğini Hakan Çalhanoğlu'nun babası Hüseyin Çalhanoğlu yapıyor. Çalhanoğlu, 1-2 yıl içerisinde Ünal'ı da tıpkı oğulları Hakan ve Muhammed gibi vitrine çıkarmaya hazırlanıyor.



'Alman takımların kıskacında'

Genç oyuncu için övgü dolu sözler sarf eden Hüseyin Çalhanoğlu, Ünal'ın büyük bir yetenek olduğunu belirterek; "Türk milli takımına uzun yıllara hizmet edecek genç bir stoper kazandırmaya çalışıyoruz . Ünal'ı çok küçük yaşlarda yetiştirmeye başladık. Meyvelerini de yavaş yavaş alıyoruz. Şu anda Almanya'da adından çok söz ettiriyor. Alman takımlarının kıskacında.1-2 yıl içinde tüm futbol camiası bu oyuncuyu tanıyacak. Çok büyük bir yetenek. Milli takımımıza da stoper bölgesinde uzun yıllara hizmet edecek kapasiteye sahip. Hatta Azerbaycan milli takımında oynaması için teklif yapıldı ancak biz kabul etmedik" dedi.


Ünal Altıntaş son olarak geçen yıl Aralık ayında U-17 milli takım formasıyla Portekiz'e karşı 2 maçta da forma giydi

#Kaiserslauten
#Ünal Altıntaş
#hüseyin çalhanoğlu
8 yıl önce