|

'Altın Puan Ustası' altın kemeri istiyor

Antalya'nın yağlı güreşte son dönemde parlayan yıldızlarından olan, 2009 ve 2010'da birincilik kürsüsüne çıkan Mehmet Yeşil Yeşil, Kırkpınar'da altın kemer serisine yeniden başlamayı umut ediyor.

Yeni Şafak
10:22 - 23/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:33 - 23/07/2015 Perşembe
AA

Atadan güreşçi, Antalya'da 'Yeşil Pehlivan' olarak bilinen Mehmet Yaşar Aykın'ın torunu Mehmet Yeşil Yeşil, yağlı güreşten önce minder güreşiyle de adını duyurdu.



Birçok kez Türkiye'yi minder güreşlerinde temsil eden Mehmet, elde ettiği Avrupa şampiyonluğu ve diğer başarıları ile Kırkpınar'da başpehlivanlık kategorisine alındı. Lakin Yeşil'in alt boylarda da dereceleri mevcut.



Mehmet Yeşil Yeşil, 648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı 2009 yılında finalde altın kemerin ebedi sahibi olmaya koşan rakibi Recep Kara'yla karşılaştı. Kıran kırana mücadelede normal sürede yenişemeyen iki pehlivandan Antalyalı Mehmet, altın puanla Ordulu Recep Kara'nın er meydanı tabiriyle kemerini yaktı.



Sürpriz çıkışını bir sonraki güreşlere de taşıyan Mehmet Yeşil Yeşil, 649. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde hemşehrisi Ali Gürbüz'le final güreşine çıktı. Sarayiçi'nde 1.5 saat süren güreşte Mehmet Yeşil Yeşil, yine altın puan seriliğiyle üst üste ikinci kez başpehlivan oldu.



Er meydanına sürpriz bir şekilde giriş yaparak iki kez başpehlivanlığıyla isminden söz ettiren Mehmet Yeşil Yeşil, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yani altın kemer yılında, rakibi Fatih Atlı'ya ikinci tur güreşlerinde yenildi. Mehmet Yeşil Yeşil, daha sonraki yıllarda da kimi zaman çeyrek kimi zaman da yarı finale kadar yükseldi ancak başarılı günlerini yeniden yakalayamadı.



'Altın puan' ustası olarak da bilinen Mehmet Yeşil Yeşil, bu yıl final güreşini kazanmak için çayıra çıkacak.



Bu yıl daha iddialı

Mehmet, iyi bir kamp dönemi geçirdiğini ifade ederek, "Bu yıl sakatlık yaşamadım. Geçen yıl sakatlıklar mücadele etmiştim, sağlıklı bir kamp dönemi geçirdim. 2009 ve 2010 yıllarından sonra kaybettiğim altın kemeri kazanmak istiyorum. Aradan geçen 4 yılda zafer isteğim daha da arttı. Güzel çalıştım, inşallah altın kemeri tekrar kazanmayı hedefliyorum. Aileme, destek verenlere bu mutluluğu yaşatmak istiyorum" diye konuştu.



Tüm başpehlivanların iyi hazırlanarak Kırkpınar'a geldiği için her güreşin final tadında geçeceğini belirten Mehmet Yeşil Yeşil, şunları kaydetti: "Finalde güreşmek istediğim bir pehlivan yok, 55 başpehlivan var, hepsi değerli güreşçiler. Otoriterlerin favorileri var elbette ama herkese nasip olmayan Kırkpınar'a güreşen herkes değerli. Her turda bir final havasında güreş olacağını düşünüyorum. Mehmet Yeşil Yeşil'in gününde olmasını istiyorum. Günümde olursam güzel maçlar çıkarıyorum. Olimpiyatımız Kırkpınar, tüm senemizi buraya göre ayarlıyoruz, güzel güreşler çıkacağına inanıyorum."

#Mehmet Yeşil Yeşil
#648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri
#yağlı güreş
9 yıl önce