|

Alves Galatasaray'ın kapısından dönmüş!

Galatasaray'ın eski yönetim kurulu üyesi ve son seçimde başkan adaylarından olan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Zlatan Ibrahimovic ve Dani Alves transferleri ile ilgili konuşurken, Sarı Kırmızılı ekibin transfer politikasını eleştirdi.

Yeni Şafak
11:59 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 12:08 - 31/07/2015 Cuma
Diğer

Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Barcelona'nın yıldızı Dani Alves'le söz kestiklerini, kendisi seçilmiş olsaydı başarılı sağ bekin bu sezon Galatasaray'a geleceğini söyledi.


Karar.com'un Spor Editörü Hakan Akar'a konuşan Özdoğan'ın açıklamaları şöyle:



Bir öz eleştiri yapmak gerekirse Galatasaray'ın son başkanlık seçiminde Dursun Özbek ve Turgay Kıran'ın nasıl gerisinde kaldınız?

Galatasaray Genel Kurulu böyle takdir etti. Ben anlatırım kendimi, eğer seçim sonuçları farklı çıkarsa asla Genel Kurul suçlu değildir. Demek ki ben kendimi yeteri kadar iyi anlatamamışımdır diye düşünürüm.



Seçim sürecinde ortak akıl projeniz vardı? Keşke bunu daha iyi bir şekilde Genel Kurul'a anlatabilseydim diye soruyor musunuz kendinize?

Ortak akıl ilerde yüzde yüz Galatasaray'da iktidar olacaktır. Burada kişiler değil, projeler önemlidir. Proje ise ortak akıldır. Ortak akıl iktidar olacaktır ama ne zaman ve kimle olacağına Galatasaray Genel Kurul'u karar verecektir. İlla ben başkan olacağım diye bir şey yok, ben zaten ille ben başkan olacağım diye bir şey demedim. Ortak akıl o zaman beni uygun görmüştü ve biz çıkmıştık.



Galatasaray taraftarının da çok istediği Ibrahimovic transferini neden bitiremiyor?

Bana sorduklarında bugünkü şartlar altında eğer Ibrahimovic transferi bir proje ise bu yapılmalı dedim. Bugün yine aynı fikirdeyim, Galatasaray bu projeyi hayata geçirmelidir. Galatasaray daha önce transfer ettiği Drogba'yı da proje gibi getirseydi ve Drogba üzerinden dünyada farklı bir misyon üstlenseydi o zaman Drogba bir proje olurdu ve Drogba'dan Galatasaray para kazanırdı. Ben başkan olsaydım Ibrahimovic'i proje olarak getirmeyi zaten düşünüyordum. Şunu net olarak söyleyebilirim; Galatasaray taraftarı, Ibrahimovic gibi Messi ve Ronaldo gibi yıldızları hak ediyor.



Galatasaray transfer olarak ezeli rakiplerinin gerisinde kaldı diyebilir miyiz?

Bizim kuruluş amacımız hep yurt dışında birinci olmak. Galatasaray'ın kuruluş felsefesi bu şekilde. Bizim için örnek Barcelona, Real Madrid, Chelsea ve Bayern Münih gibi takımlar. Bizim esas amacımız lig şampiyonluğu değil Şampiyonlar Ligi kupasını Türkiye'ye getirmek. Galatasaray Spor Kulübü Sayın rahmetli Ali Sami Yen Bey'in söylediği gibi; 'Dışarıdaki kulüpleri yenmek için kurulmuştur.' Bizim ve Dursun Özbek'in de amacı Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olmaktır.



Seçilseydiniz eğer Ibrahimovic ve Dani Alves'in Galatasaray'a transferleri gerçekleşebilecek miydi?

Hoca isteseydi Dani Alves Galatasaray'ın sağ beki olacaktı. Ibrahimovic'i de proje olarak değerlendirip transfer etme durumumuz olsaydı, o da Galatasaray'ın futbolcusu olacaktı. Tekrar ediyorum ama Galatasaray taraftarı bunu her şeyiyle hak ediyor. Eğer siz 30 bin kombine satıyorsanız, bu transferleri yapamazsınız. Siz kombine satışını 40 binin üzerine çıkaracaksınız. Çok ciddi bir forma reklamı bulup, çok ciddi bir forma satışı yapacaksınız. Ayrıca Galatasaray ne zaman bu diğer gelirler kalemini 100 milyon TL'ye çıkartırsa bu hayallerini gerçekleştirebilir. Ama bunlar iyi bir ekip ve ortak akıl gerektiriyor.



Şöyle bir iddia dolaşıyor ortalıkta; bu transferler için Galatasaray yönetiminin sizden yardım istediği ve sizin bu teklife olumsuz cevap verdiğiniz. Bu iddianın aslını öğrenebilir miyiz?

Benden kimse yardım filan istemedi. Dani Alves de gelse, Ibrahimovic de gelse Galatasaray'a gelecekti. Bu transferler bir yönetim anlayışı. Ortak akıl da bir yönetim anlayışı. Ibrahimovic transferini; bir başkan, iki yönetici, bir antrenör sistemi ile yapamazsınız. Siz sisteminizi değiştirseniz bunu yaparsınız. Bunu ancak ortak akılla yaparsınız. Biz hoca ve yönetimle bu transferleri konuşacaktık ve olumlu bir cevap alınırsa getirecektik. Burada bir anlayış problemi vardı. Siz yönetimsel olarak ne istiyorsunuz? Ortaya bir proje koymazsanız, transfer için para bulamazsınız.



Galatasaray taraftarının diğer bir tartıştığı konu ise Melo. Takımdan ayrılmalı mı yoksa son sezonu da Sarı – Kırmızılı forma altında mı geçirmeli?

Melo önümüzdeki sene Galatasaray'da yok. Melo zaten sezon sonunda bütün eşyalarını topladı ve Türkiye dışında yaşamaya karar verdi. Melo'nun kendisi gitmek istiyor. Ben yönetici arkadaşların hiçbir kusurunu görmüyorum. Galatasaray'da ana durum şudur; futbolcuya sorarsın bizimle olmak istiyor musun yoksa istemiyor musun? Galatasaray Spor Kulübü her futbolcudan daha büyüktür.




Jose Rodriguez Galatasaray'da Felipe Melo'nun boşluğunu doldurabilecek mi?

Ben teknik olarak olaya bakmam. Bu Hamza Hamzaoğlu ve ekibinin bileceği bir iştir. Yöneticilik hayatım boyunca da hiçbir zaman teknik konularla ilgili konuşmadım. Ibrahimovic'e dönersek eğer, golcü ismi taraftar bir kere çok istiyor. Yönetici olarak Ibrahimovic transferini yapmak durumundayız.



Galatasaray'ın bu kadrosu Avrupa için yeterli mi?

Ben Galatasaray'ın bu kadroyla Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabileceğine inanmıyorum. Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayacak bir Galatasaray'ı amaca uygun bulmuyorum. Bu yaş ortalamasıyla Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu hedefine ulaşamayız. Bizim hedefimiz her sene 2 tane genç yıldızı kadroya katmamız ve onun dışında da taraftarın çok istediği Ibrahimovic'i almaktı. Dani Alves'i de hoca istemiş olsaydı, yönetim kurulu onaylasaydı Alves ile ilgili hiçbir sorun yoktu.



Galatasaray'da bir Cüneyt Tanman depremi yaşandı ve Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek onun yerine göreve başlaması hakkında görüşleriniz nedir?

Burada bir makas değişikliği oldu. Başkan seçildikten 1,5 ay sonra Dursun Özbek Galatasaray'da kardeş sistemine geçti ama ben bu modeli bilmiyorum.



Taraftarın yönetime karşı tepkisi artarsa Galatasaray erken bir seçime gitmeli mi?

Sayın Dursun Özbek, Galatasaray'ın başına 3 yıl için gelmiştir. 3 yıl içinde neler yapacak saygıyla bekleyip göreceğiz. Galatasaray'ı düşündüğü ve Galatasaray ile yatıp kalktığı da kesin bir başkan. İşler kötü giderse seçime gidelim mantığı yanlış bir tercihtir. Burada önemli olan yapılan sistem doğru mu değil mi ona bakmak lazım. Dursun Özbek ile farkım şudur; ben ortak aklı savundum. Ekibimde uzmanlık alanlarına göre arkadaşlarımla istişare ederek karar vermiş bir insanım. Sayın Dursun Özbek'in sistemi ise; ben başkanım ve ben ne dersem o olur mantığında. Ben sistemleri konuşurum, kişilerle problemim yok.



Olası bir erken seçimde ya da Dursun Özbek'in görev süresi bittiğinde tekrardan aday olacak mısınız?

Ben kendi adaylığım için hiçbir zaman kendi başıma karar vermedim. Öyle bir şey yapsaydım eğer ortak akıl fikrine ilk karşı çıkan ben olurdum. Galatasaray'da Dursun Özbek'e 3 sene için bir avans vermemiz gerekir yapacağı işler için.



Galatasaray'ın söylendiği kadar büyük bir borcu var mı?

Galatasaray borcu var diye hedeflerinden vazgeçmez. Galatasaray'ın borcu var bu doğru ama her kurumun borcu vardır. Önemli olan hedeflerinizden vazgeçmemiş olmanız. Borç var diye feda yapılmaz. Benim taraftarım her zaman gülmelidir ve Galatasaray her yerde birinci olmalıdır. Borç var diye gayrimenkul satılmaz.



Galatasaray – Udinese maçı tribünde çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Daha öncede yaşanan bu tür örnekler için bir öneriniz var mı?

Kulübünü düşünen bir taraftar sahaya meşale ve yabancı maddeler atmaz. Galatasaray taraftarı gibi gözüken ama içinde başka duygular olan insanlar yüzünden yaşıyor Galatasaray bu olayları. Gerçek Galatasaray taraftarı asla ama asla böyle bir şey yapmaz. Galatasaray taraftarı benim için en büyük taraftar grubudur, çünkü bende Galatasaray taraftarıyım.



Galatasaray son oynadığı hazırlık maçında Nice'den 4 gol birden yedi. Sizce Galatasaray bu sonuçlarla kafalarda bir soru işareti bırakıyor mu?

Amacınızda Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi dereceler almak var ise eğer bu sonuçlar kabul edilemez. Oynadığı oyunla Avrupa'da başarılı sonuçlar almak zor görünüyor. Hazırlık maçlarından dersler çıkarmamız lazım.



Galatasaray yakın zamanda 4 yıldızlı yeni formasını piyasaya sundu ve bu forma hala tartışılmaya devam ediliyor...

Ben olaya tasarım diye bakarım. Bu bir tasarım işi. Ben tasarımcılara bu formayı en iyi şekilde nasıl satarım onu sorarım, eğer bu forma taraftarlar tarafından kabul ediliyorsa hiç problem yok. Kabul edilmiyorsa o zaman problemimiz var, onu düzeltmemiz gerekiyor.



GS Store'un şampiyonluk sonrası forma ve şampiyonlukla ilgili satılacak ürünlerle ilgili geride kaldığı eleştirilerine katılıyor musunuz?

Bir sene sonunda Galatasaray 40 milyon TL altında kar elde ediyorsa bu işte bir yanlışlık var. Koymamız gereken kar hedefi 40 milyon TL. Bu rakamın üzerinde kar satışı elde ediyorsanız Galatasaray forma satışında iyi derim.



Trabzonspor'da yaşanan Onur Kıvrak depremi sonrası, Galatasaray ile tekrardan ismi anılıyor. Ne düşünüyorsunuz?

Eğer bir transfer olacak ise önce oyuncunun başkanıyla konuşur talip olduğunu söylersiniz. Sonrasında futbolcuyla konuşur ve olumlu yanıt alırsanız o zaman transfer edersiniz. Bu tür transfer iddiaları Trabzonspor ile aramızı açar. Onur tartışmasız çok iyi bir kaleci ama Trabzonspor'un da sembollerinden bir tanesi. Benim için as olan camiaların arasının açılmaması.



Galatasaray'ın transferlerini nasıl buldunuz Podolski'den başlamak gerekirse?

Podolski konuşulacak bir oyuncu değil, Alman Milli Takımı'nda oynuyor zaten. Podolski'yi tartışmak çok anlamsız. Diğer transferlere ise şöyle bakarım; bu transferler Galatasaray'a tur atlatıyor mu yoksa atlatmıyor mu? Atlatmıyorsa yanlıştır, atlatıyorsa doğrudur.



Son olarak Galatasaray taraftarına bir mesajınız var mı?

Galatasaray taraftarı şunu bilsin ki; Galatasaray bir gün eninde sonunda Şampiyonlar Ligi şampiyonu olacak.


#Galatasaray
#Dani Alves
#Lukas Podolski
#Zlatan İbrahimoviç
9 yıl önce