|

"Amacım rekor kırmak değil, İstiklal marşı dinletebilmek"

Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül, Grekoromen güreşte rekorun Hamza Yerlikaya'da olduğunu hatırlatarak, “Hamza ağabeyin rekorlarını kırmak için elimden geleni yapacağım. Amaç rekor kırmak değil, orada İstiklal Marşı dinletebilmek. Önemli olan sporu bıraktıktan sonra ülkemize nasıl hizmet edebiliriz, biz artık bunların derdindeyiz. Ben güreşi bıraktıktan sonra da spora hizmet etmek istiyorum” dedi.

Yeni Şafak
17:11 - 12/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:15 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçimiz Taha Akgül, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği 'Spor Söyleşisi'nde öğrencilerin sorularını cevapladı.
Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçimiz Taha Akgül, Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği 'Spor Söyleşisi'nde öğrencilerin sorularını cevapladı.

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği Spor Söyleşilerinin bu ayki konuğu Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül oldu. Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda milli güreşçi Akgül,15 Temmuz gecesi yaşadıklarını, şampiyonluk madalyasını alırkenki duygularını ve spor yaşantısından sonraki planlarını ayrıntısıyla anlattı.



15 Temmuz gecesi yaşadıklarını da ayrıntısıyla anlatan milli güreşçi, o gece kamptan ayrılıp meydanlara çıktıklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin, tüm spor camiasını etkilediğinin altını çizen Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü:



"

Çantamızı topladık Bolu'da meydana indik"


  • 15 Temmuz gecesi Bolu'da kamptaydık. Arkadaşlarımızla ve hocalarımızla bir araya gelip karar aldık. 'Vatan elden gidiyor, ülke elden gidiyor, bizim burada durmamızın bir anlamı yok' dedik. 'Biz de meydanlara gidelim, destek olalım' dedik. 'Şehit olan, gazi olan kardeşlerimiz bizim için oluyorlar, biz de destek olalım' dedik ve kampı dağıttık. Çantalarımızı toplayıp Bolu merkeze, meydanlara indik.



Bizim ülkemiz her zaman altın madalyalara layık"


Akgül, gelecekle ilgili planları sorulunca da Türk sporuna uzun yıllar hizmet vermek istediğini söyledi. Serbest güreşte 4 Avrupa şampiyonluğu kazanarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını belirten Akgül, sözlerini şöyle tamamladı:



  • Grekoromen güreşte ise rekor Hamza Yerlikaya'da Hamza ağabeyin rekorlarını kırmak için elimden geleni yapacağım. Amaç rekor kırmak değil, orada İstiklal Marşı dinletebilmek. Önemli olan sporu bıraktıktan sonra ülkemize nasıl hizmet edebiliriz, biz artık bunların derdindeyiz. Ben güreşi bıraktıktan sonra da spora hizmet etmek istiyorum.





#Taha Akgül
#Hamza Yerlikaya
8 yıl önce