|

Arda'dan Arsenal itirafı

Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan İspanyol basınına önemli açıklamalar yaptı. Transferi ve Arsenal hakkında da konuşan Arda, 'Barcelona'nın sistemine uygunum' dedi.

Yeni Şafak
10:26 - 29/03/2016 Salı
Güncelleme: 07:36 - 29/03/2016 Salı
Diğer

Sezon başında 41 milyon euroluk bedelle Atletico Madrid'den Barcelona'nın yolunu tutan milli yıldız Arda Turan, İspanyol basınına açıklamalarda bulundu.





Kendi stilinin Barcelona'ya uygun olduğunu söyleyen Arda, çok iyi oynadığı için Barcelona'da olduğunu, iyi oynaması halinde Arsenal'de oynuyor olacağını ifade etti ve 'Kulübe imza atacağım zaman dürüstçe düşündüm. Eğer iyi oynarsam Arsenal'e gidebilirdim ama Barcelona'ya gelebilmem için çok iyi oynamış olmam gerekiyordu. Benim stilim basit, kısa paslarla oynama, gerektiğinde agresif ama sahaya kalitenizi yansıtmak üzerine kurulu. O yüzden stilimin Barcelona'ya uygun olduğunu söyleyebilirim' ifadelerini kullandı.




Sporcope'de yer alan habere göre Katalan ekibinin Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi hakkında da konuşan milli yıldız, 'Messi inanılmaz bir oyuncu. Çok hızlı. Topu kontrol etmesi, sürmesi sizi şok edecek düzeyde. Fakat en önemlisi taktiksel zekası. Bir anda rakibi çaresiz bırakabiliyor. Çok zeki bir oyuncu' şeklinde konuştu.





Barcelona'yı tercih etme sebepleri arasında Messi'yle oynayacak olmanın etkisi var mı şeklinde bir soruya Arda, 'Hayır. Ben Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için buradayım. Leo benim için dünyanın en iyi oyuncusu fakat ben başarılar kazanmak için Barcelona'ya geldim' şeklinde yanıt verdi.



#Arda Turan
#Futbol
#Barcelona
#Arsenal
8 yıl önce