|

Arkadaş ısrarı şampiyon yaptı

Çocukluğunda ünlü bir futbolcu olma hayalleri kuran Ahmet Beyaztoprak, hiç ummadığı bir alanda zirveye ulaştı. Yıllar önce bir arkadaşının ısrarıyla judo salonuna uğrayan Beyaztoprak, “O gün, 6 Türkiye şampiyonluğu ve birçok uluslararası madalyayla süslenen bir kariyerin ilk adımını atacağımı bilmiyordum” dedi.

Yeni Şafak
10:07 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 09:10 - 9/12/2014 Salı
IHA
Türk judosunun yükselen yıldızı Ahmet Beyaztoprak’ın spor yaşamı ilginç bir tesadüfle başladı. Birçok yaşıtı gibi onun da hayallerini futbol topu ve yeşil sahalar süslüyordu. Ancak arkadaşının ısrarıyla judo salonuna giden Ahmet’in yaşamı o andan itibaren değişti. Salondaki eğitmenler, sahip olduğu büyük yeteneği daha ilk günden keşfetti. Futbolla ilgili planlar yerini bir anda judoya terk etti. 2002 yılından bu yana judo yapan 21 yaşındaki Ahmet Beyaztoprak, 6 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliğinin yanı sıra iki kez de uluslararası arenada kürsüye çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genç sporcusunun hayallerinde ise olimpiyat madalyası var.


HEDEF 2020 TOKYO


Futbolla ilgili düşüncelerini çok gerilerde bırakan Ahmet Beyaztoprak, 2016 Brezilya Olimpiyatları için çok zorlu rakiplerinin bulunduğunu ve önünde yeterli bir hazırlık dönemi olmadığını belirtirken, "2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılacağıma inanıyor ve bunun için çalışıyorum” dedi. Daha önce Antalya’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Kupası’nda ikincilik kürsüsüne çıktığını, Bosna Hersek’teki Büyükler Judo Şampiyonası’nda ise 60 kg’da gümüş madalya kazandığını kaydeden Ahmet Beyaztoprak, "Tüm gücümle çalışıp, hazırlanıyorum. Her gün ekstra antrenmanlar yapıyorum. Hedefim, Tokyo’da bayrağımızı göndere çektirmek” şeklinde konuştu.
#Ahmet Beyaztoprak
#judo
#2020 Tokyo Olimpiyatları
#Bosna Hersek
9 yıl önce
default-profile-img