|

Asıl para İbrahimovic'e

Şu ana kadar gerçekleştirdiği 5 transfer karşılığında sadece 4.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyen Galatasaray, Başkan Dursun Özbek döneminde son 5 yılın en düşük harcamasını yaptı. Yönetim, mali kriterleri İbrahimovic için zorluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 09:15 - 4/08/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak

Galatasaray, son yılların en düşük maliyetli transferin sezonunu geçirirken yönetim, sıktığı kemerleri dünyaca ünlü golcü Zlatan İbrahimovic için gevşetecek.



2010-2011 sezonunda 15 transfer için 25 milyon Euro, 2011-2012 sezonunda 13 transfer için 23 milyon Euro, 2012-2013 sezonunda 9 transfer için 30 milyon Euro, 2013-2014 sezonunda 12 transfer için 40 milyon Euro, 2014-2015 sezonunda 8 transfer için 14 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen sarı-kırmızılı yönetim, Başkan Dursun Özbek döneminde UEFA kriterlerini de göz önünde bulundurarak tutumlu davranıyor.



Yeni sezon öncesi şu ana dek 5 transfer yapan (Lukas Podolski, Bilal Kısa, Jem Paul Karacan, Jose Rodriguez, Carole), bu transferler için sadece 4.5 milyon Euro bonservis bedeli harcayan Cimbom, elini cebine Zlatan İbrahimovic için atacak. Başkan Dursun Özbek ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, üstü kapalı açıklamalarla İsveçli golcü için herhangi bir temaslarının bulunmadığını belirtse de kaynak arayışlarının sürdüğü bilniyor. Avrupa basınının da canlı tuttuğu transferin maddi açıdan gerçekleşmesi zor gözükse de sarı-kırmızılı kulüp, her türlü şartları zorlama düşüncesinde.



En az 6 milyon euro

İsveç basınının son iddiasına göre Galatasaray, Zlatan İbrahimovic'in bonservisi için 6 milyon Euro ve oyuncu içinse yıllık 12 milyon Euro'yu gözden çıkardı.



Rodriguez'e tam not

İnter maçının 72. dakikasında Selçuk İnan'ın yerine oyuna dahil olan ve 19 dakika sahada kalan yeni transfer Jose Rodriguez, ilk maçında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ve taraftarlardan tam not aldı. Rodriguez oyunda kaldığı 20 dakikalık bölümde yüzde 91 pas başarısı, 2 top çalma, 1 pas arası ve 1 top kaybı ile oynadı.



Başarı için daha iyi olmamız şart

G.Saray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, İnter karşısında istedikleri kadar iyi olmadıklarını söyledi. Başarı için daha iyi olmaları gerektiğini belirten Alman yıldız, “Evet serttik, mücadeleciydik, ayakta kaldık, ama asıl önümüzdeki hafta iyi olmalıyız. Bu tür maçlar bizi birbirimize daha çok yakınlaştırır. Taraftarlar çok özeldi. Stat iyiydi ve çok güzel atmosfer vardı. Umarım taraftara daha güzel maçlar izletiriz" diye konuştu.



Hamit Altıntop ameliyat oldu

Sarı-kırmızılı takımda sol diz iç menüsküsünde yırtık tespit edilen Hamit Altıntop, cerrahi operasyon geçirdi. Kulüpten yapılan açıklamada, Liv Hospital'da, Doç. Dr. Uğur Haklar ve Opr. Dr. Yener İnce tarafından milli futbolcunun sol dizine başarılı bir atroskopi uygulandığı kaydedildi. Hamit'in bugün taburcu olması planlanıyor.



Gidecekler belli

G.Saray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun, yönetimle yapacağı toplantı öncesinde gönderilecek isimleri kafasında netleştirdiği öğrenildi. Dzemaili ve Yekta'yı kadroda düşünmeyen Hamzaoğlu, Sinan Gümüş'ün ise kiralanmasını isteyecek. Sercan Yıldırım'ın da tekliflere göre bu listeye girebileceği öğrenildi.





#Galatasaray
#Lukas Podolski
#Bilal Kısa
#Jem Paul Karacan
#Jose Rodriguez
#Carole
#Zlatan İbrahimovic
٪d سنوات قبل
default-profile-img