|

Aslolan Trabzonspor'dur

Yeni Malatyaspor mağlubiyetinin ardından 6 yöneticinin istifa ettiği Trabzonspor'dan yapılan açıklamada, “Bu aşamada kulübün ve dolayısıyla camianın kaosa sürüklenmesine ön ayak olmak, sorumluluk almaktan kaçınmak hiçbir fayda sağlamaz” ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:24 - 23/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Aslolan Trabzonspor'dur
​Aslolan Trabzonspor'dur

Trabzonspor Kulübü, Süper Lig'de alınan başarısız sonuçlarla ilgili açıklama yaptı. Bordo-mavililerin İnternet sitesinden yapılan açıklamada, kulübün çok zor bir dönemden geçtiği, bu sürecin camiayı derinden üzdüğü belirtildi. Geçen sezonun ilk yarısında yaşanan zorlu dönemin ardından ikinci devre geleceğe umutla bakmak adına işler yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu sezon başı yoğun çalışmalarla birlikte 2017-18 sezonuna daha umutla yürümek için gerekli takviyeleri yaparak takımımızı güçlendirdik. Hep birlikte başarmak, taraftarımızın yüzünü güldürmek için çok uğraştık ve yenilenmiş bir kadroyla heyecanlı bir şekilde lige başladık ancak ligin ilk sekiz haftasında İstanbul deplasmanında oynadığımız üç müsabakayı kazanmaya yakın olup, kaybetmememize rağmen diğer müsabakalarda beklenmedik yenilgilerle başarısız bir dönem geçirdik."

SORUMLULUKTAN KAÇMAYIZ

Açıklamada, başarısız dönemde teknik adam değişikliği yapıldığı ancak ilk maçın da talihsizlikler sonucu kaybedildiği anlatılarak, şunlar kaydedildi: "Değerli Trabzonsporlular, bu kırılgan süreçten kulübümüzü el birliği ile çıkarmak için birlikteliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Yönetimler gelip geçicidir, aslolan Trabzonspor'dur. Kulübümüze maddi ve manevi elimizden gelen ne varsa hiçbir beklenti olmadan destek olmaya çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu aşamada kulübün ve dolayısıyla camianın kaosa sürüklenmesine ön ayak olmak, sorumluluk almaktan kaçınmak hiçbir fayda sağlamaz."

İSTİFALARIN TAKDİRİ CAMİANINDIR

Yenilgi sonrası "Şimdi tam zamanı" diyerek kulübün ortada bırakılamayacağına işaret edilen açıklamada, "Bu anlamda istifa doğal bir haktır ancak istifaların yönetim kuruluna sunulmadan basına gönderilmesi, hem de tüm camia derin bir üzüntü içerisindeyken bu hareketin yapılmasının ne anlama geldiğinin takdirini siz değerli Trabzonsporlular'a bırakıyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu. Kulüp açıklamasında, herkesin yapabileceği gibi yönetimlerin de doğru kararların yanı sıra yanlış kararlar da alabileceğine vurgu yapılarak, bunun, mevcut yönetim için de geçerli olduğu belirtildi. Bu zorlu günlerin de geride kalacağından hiç kimsenin şüphesinin olmaması istenen açıklamada, günün, camia olarak birbirine sırtını dayayabilme ve kenetlenme zamanı olduğu da ifade edildi.

  • Çalımbay'dan Usta'ya
    rapor
  • Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, dün başkan Muharrem Usta ile bir araya gelerek takımın genel durumu hakkında ilk izlenimlerini paylaştı. Dün sabah idmanından sonra İstanbul'a giden Çalımbay, Başkan Usta ile görüştükten sonra gece yarısı Trabzon'a döndü. Çalımbay'ın Başkan Usta'ya takımın genel durumu ve futbolcuların performansı hakkında ilk izlenimlerini aktardığı ve görüs alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.
#​Yeni Malatyaspor
#Trabzonspor
7 yıl önce