|

Atlar, Özgecan Aslan için yarıştı

Türkiye Jokey Kulübü tarafından (TJK) kadına şiddet konusuna dikkati çekmek için Özgecan Aslan anısına Adana'da düzenlenen koşuyu 'Rebellion' isimli at kazandı.

Yeni Şafak
20:11 - 8/03/2015 Pazar
Güncelleme: 19:13 - 8/03/2015 Pazar
AA
Adana Yeşiloba Hipodromu'nda Özgecan Aslan anısına düzenlenen 11 atın mücadele ettiği yarışı jokey Hakan Yıldız'ın bindiği "Rebellion" isimli at kazandı.


Yarışın ardından düzenlenen törende kupa, Özgecan Aslan'ın ablası Beste Aslan tarafından "Rebellion"in sahibi Necati Eliyeşil adına TJK Genel Sekreteri Necati Demirkol'a verildi. Demirkol ise kupayı günün anısına Beste Aslan'a armağan etti.


Törene Özgecan Aslan'ın kardeşi Barış ve amcası Yaşasın Aslan da katılırken ayakta durmakta zorlandığı görülen Beste Aslan kupayı aldıktan sonra gözyaşlarına boğuldu.


Demirkol törenin ardından yaptığı açıklamada, kadınlar gününü kutlayarak kupayı günün anısına Aslan ailesine armağan ettiğini söyledi.


Kadın cinayetlerinin son bulması temennisinde bulunan Demirkol, "Ateş düştüğü yeri yakar. Bunun gibi duyulan duyulmayan pek çok hadise var. İnşallah bu hadiseleri bir daha yaşamayız" dedi.
#ADANA
#Türkiye Jokey Kulübü
#"kadına şiddet"
#Özgecan Aslan
9 yıl önce