|

Atletizm Federasyonu Başkanı Çintımar'a silahlı tehdit

Doping gerekçesiyle 4'er yıl ceza alan iki eski atletin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar'ı silahla tehdit ettikleri belirtildi. Başkan Çintimar'ın, savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulunduğu ifade edildi.

Yeni Şafak
16:54 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:07 - 5/01/2017 Perşembe
DHA

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın federasyon binasında silahla tehdit edildiği öne sürüldü.



H.P ve A.K adlı eski sporcular doping nedeniyle ceza alınca, federasyon binasını basarak başkan ve iki kişiyi daha silahla tehdit ettikleri iddia edildi.



Olay nasıl oldu?

Eski atletlerden H.P. ve A.K. adlı sporcular Türkiye Antidoping Ajansı'nın (TADA) yapmış olduğu kontrollerde dopingli çıktıkları tespit edildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine bağlı, Anti-Doping Ajansı Türkiye Atletizm Federasyonu'na sporcuların dopingli olduklarına gerekçesiyle bir yazı gönderdi. Atletizm Federasyonu sporculara ceza vermemesi üzerine TADA konuyu Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan Tahkim Kurulu'na gönderdi. Tahkim Kurulu bahsi geçen isimlere 4 yıl ceza verdi.



Çitinmar suç duyurusunda bulundu

Bu gelişme üzerine 20 Aralık 2016 tarihinde ceza alan H.P ve A.K adlı eski sporcuların federasyon binasını basarak, silahla tehditler savurdukları ortaya çıktı. Federasyon başkanını ve diğer iki ismi tehdit eden şahıslar, Çintimar'a, "Senin yüzünden hayatımız bitti. Ya bize 500 bin TL vereceksin ya da çocuklarının okullarına kadar her şeyi biliyoruz" dedikleri ortaya çıktı. Konu Spor Bakanlığı'na aktarıldı. Federasyon Başkanı Fatih Çintimar konuyu bugün savcılığa taşıdı.


#Türkiye Atletizm Federasyonu
#Fatih Çintimar
7 yıl önce
default-profile-img